02 יונ' 2022

​פרסי סגן נשיא האוניברסיטה ודיקן למחקר ופיתוח, פרופ' רז ילינק, הוענקו לחוקרים וחוקרות מצטיינים, הוקרה על הישגיהם המדעיים במהלך שנת הלימודים תשפ"ב.

הרכב מלא
החוקרים הוחוקרות המצטיינים לשנת תשפ"ב, יחד עם הרקטור, נשיא האוניברסיטה וסגן הנשיא והדיקן למו"פ

בטקס חגיגי שהתקיים ב-1 ביוני בנוכחות ראשי האוניברסיטה ועוד מוזמנים הוענקו פרסים בשלוש קטגוריות – פרס טורונטו לחוקרים צעירים, פרס סגן נשיא למחקר ופיתוח למחקרים פורצי דרך, ופרס סגן נשיא למו"פ לסגל מנהלי וטכני.

פרס טורונטו למצוינות במחקר מוענק לחוקרים צעירים וחוקרות צעירות, הנמצאים בשלבים המוקדמים של הקריירה האקדמית, על יצירתיות-אינטלקטואלית, יכולת-חשיבה והישגים ראויים לציון בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הרפואה, מדעי הרוח והחברה; זכו בו השנה: ד"ר עודד ניר ממכון צוקרברג לחקר המים, פרופ' ערן בר כליפה מהמחלקה לפסיכולוגיה, ד"ר נטע אחדות בר שדה מהמחלקה לעבודה סוציאלית, פרופ' הדר בן-יואב מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית, פרופ' מירב זהבי מהמחלקה למדעי המחשב, וד"ר בנימין פלמר מהמחלקה לכימיה. קרן הפרס הוקמה על-ידי שוחרי האוניברסיטה בטורונטו, קנדה, לציון 50 שנה להקמת מדינת ישראל ולקידום המצוינות במחקר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

ד"ר עודד ניר
פרס טורונטו לד"ר עודד ניר​

בהמשך הערב הוענקו פרסי סגן הנשיא ודיקן למו"פ למחקרים פורצי דרך, וזכו בהם מיטב החוקרים והחוקרות של האוניברסיטה: מארק שוורצמן מהמחלקה להנדסת חומרים, פרופ' אסתי יגר-לוטם מהמחלקה לביוכימיה ופרמקולוגיה קלינית; פרופ' אמיר שגיא מהמחלקה למדעי החיים; ופרופ' רועי זולטן מהמחלקה לכלכלה שזכה בפרס על מחקר בין־תחומי במדעי הרוח והחברה.

פרופ' אסתי יגר-לוטם
פרס סגן הנשיא ודיקן למו"פ למחקרים פורצי דרך לפרופ' אסתי יגר-לוטם​

ד"ר מיכאל דורמן מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי זכה בפרס סגן הנשיא למחקר לסגל מנהלי וטכני, פרס המוענק בפעם השנייה ברציפות.