$$News and Reports$$

22 פבר' 2021

​הנ​גשת הידע המחקרי לרווחתם של ילדים בישראל היא שהובילה את מקימי 'מרכז דואט' באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המרכז ישרת אנשי טיפול, חינוך וגם הורים במחקר והדרכה מקצועית בנושאי התפתחות בריאה של ילדים.

 

ילדים זקוקים למענים מדויקים לצרכיהם בכדי לפתח אמון בסיסי בעולם ובדמויות המרכזיות בחייהם. לשם כך, יש צורך שהדמויות המשמעותיות יעצרו, יתבוננו, יחשבו מה הילדים מספרים בהתנהגות שלהם, ויספקו את צרכיהם בצורה מותאמת עד כמה שניתן.

​לשם כך, הוקם 'מרכז דואט'- מרכז ישראלי למחקר וטיפול בגיל הרך המשלב כוחות בין אנשי מחקר, טיפול, חינוך ומדיניות למען התפתחות טובה יותר של ילדים בישראל. בדואט נערכים מחקרים המתמקדים בהבנת תהליכים המתרחשים בהורות ובקשר הורה-ילד וכיצד אלו יכולים לקדם התפתחות בריאה של ילדים. באמצעות ממצאי המחקרים פותחו תוכניות התערבות המקדמות את יכולתם של הורים ואנשי חינוך לעצור, להתבונן בילדים ולספק את צרכיהם בצורה מיטבית.  הידע הנחשף במחקרים מונגש גם לאנשי טיפול כגון: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים או מטפלים פרא-רפואיים, על מנת להעמיק את יכולתם הטיפולית. 

"אנו שואפים להנגיש את הידע המחקרי לקובעי המדיניות ובכך לתרום לקבלת החלטות ולחקיקה שתקדם את רווחתם של ילדים בישראל", מספרת פרופ' נעמה עצבה-פוריה (בתמונה למטה), ראשת המגמה לפסיכולוגיה התפתחותית​ באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומי שעומדת בראש המרכז. "מרכז דואט הוא דוגמא טובה לשילוב בין האקדמיה לקהילה ובין מחקר להתערבות".

 פרופ' נעמה עצבה-פוריה


'מרכז ד​​ואט'​ הוקם הודות לתרומתו של השופט בדימוס ליאון קפלן ופועל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשותפות עם המרכז הרפואי סורוקה.