01 אוק' 2020

​​​​​​​שנת הלימודים האקדמית תשפ"א צפויה להיפתח ב-18/10/2020 בצל משבר הקורונה. הסגר, ההנחיות המשתנות בקצב מהיר והצורך לאפשר לסטודנטים ללמוד בכל מצב, מכל מקום, אפשרו לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב לאחד מגוון עשיר של שירותים תחת אפליקציה חדשה הנושאת את השם MyBGU .

שנת הלימודים צפויה להיפתח באופן מקוון בלבד וככל שיתאפשר ובהתאם למצב התחלואה והחלטות הממשלה, תתאפשר גם למידה היברידית. כחלק מהשקת האפליקציה ומתוך מחויבות להוראה איכותית גם בימי קורונה, הוכנס רכיב חדש שיאפשר רישום לקורסים היברידיים. קורסים אלו יאפשרו למידה המשלבת נוכחות בכיתה, בהתאם למספר התלמידים התקני, לצד שיעור מקוון שיעבור באמצעות תוכנת וידאו (זום). הרישום לשיעורים הפרונטליים, שיכלל באפליקציה החדשה, יבטיח ניהול קל ופשוט של הגעת הסטודנטים, כולל רוטציה הוגנת בין כל הסטודנטים שמעוניינים להגיע פיזית לשיעורים. באמצעות האפליקציה יעודכנו הסטודנטים אודות קיום שיעורים היברידיים או ONLINE. בחודשים האחרונים הוקמו למעלה מ-90 כיתות היברידיות ברחבי האוניברסיטה במטרה לאפשר הוראה משולבת.

האפליקציה החדשה תאפשר גישה למידע עשיר, בכלל זה: ממוצע ציונים מצטבר לכל התואר, נקודות הזכות של כל מקצוע או קריאת שירות עבור סטודנטים. בהמשך ישולבו שירותים של אגודת הסטודנטים, שיעורי עזר, הטבות, רישום לאירועים ועוד.

​קישור ישיר להת​קנת MyBGU:
 App Store   ​  Google Play

בין המורידים את האפליקציה יוגרלו שוברי הנחה של האגודה הסטודנטיאלית לרכישה במגוון מקומות. ​

טלפון חכם

אלון שטרסמן, מנהל הדיגיטל באגף טכנולוגיות, חדשנות ודיגיטל: "אפליקציית MyBGU היא פלטפורמה חדשה לקשר שלנו עם הסטודנטים. בעזרת האפליקציה שאליה יתווספו שירותים דיגיטליים ומידע רלוונטי לסטודנט במהלך השנה הקרובה – הסטודנטים והסטודנטיות יוכלו להתעדכן במידע העכשווי של האוניברסיטה ושל האגודה הסטודנטיאלית, מידע שרלוונטי במיוחד בתקופה של חוסר ודאות ותנאים משתנים כמו אלו שמאפיינים את חיינו כיום."

יפעת גודינר, סמנכ"לית טכנולוגיות, חדשנות ודיגיטל: "הדור הצעיר חי ונושם דיגיטל, רגיל לבצע הכל דרך המובייל, ולכן אנו מתאימים את חווית הסטודנט באוניברסיטת בן-גוריון לעידן הדיגיטלי. אנו גאים להשיק את אפליקציית MyBGU המאפשרת חוויה סטודנטיאלית חדשנית ומהנה בלחיצת כפתור ובזמינות תמידית".

אילו שימושים ייכללו באפלקיציה?

» רישום לקורסים היברידים - שריון מקום בכיתה (לכשתתאפשר למידה היברידית)

» קבלת הודעות ועדכונים בזמן אמת מהמחלקה ומהאוניברסיטה

» צפייה במערכת השעות האישית

» תעודת סטודנט דיגיטלית

» צפייה בלוח הבחינות המתוכנן לסמסטר הקרוב

» צפייה בציוני כל המקצועות ובנקודות הזכות שנצברו, כמו גם בממוצע המצטבר לתואר

» פתיחת פניות וקריאות שירות במגוון נושאים מול הגורמים הרלוונטיים בקמפוס

» צפייה בלוח השנה האקדמי

» מידע מהאגודה הסטודנטיאלית, כולל אזור הטבות וקופונים דיגיטליים, מידע על קורסי עזר ומורים פרטיים, צפייה בצ'ופצ'יק בגרסה מקוונת ויצירת קשר עם האגודה.

שירותים ותכונות נוספות יתווספו לאפליקציה במהלך הסמסטר - עקבו אחרי ההודעות

MyBGU

בנוסף, האוניברסיטה הקימה עשרות מרחבים ללמידה מקוונת עצמאית ברחבי הקמפוס במטרה לאפשר גישה נוחה גם לסטודנטים חסרי תשתית ללמידה מקוונת בבית ועבור אלו המעוניינים לשלב לימודים פרונטליים ומקוונים ממקום גיאוגרפי אחד – בקמפוס, לכשזה יתאפשר.

אוניברסיטת בן- גוריון נערכה גם לימים שלאחר הסגר כך שמשמעות המושג 'שיעורי דשא' תקבל השנה משמעות חדשה. לאור העובדה ששהייה באוויר הפתוח נמצאה כבטוחה יותר מפני הידבקות בקורונה ולצד מזג האוויר הנוח במרבית השנה באוניברסיטה שלנו, הוקמו מרחבים אלטרנטיביים להוראה תחת כיפת השמיים.