12 אפר' 2022

​ג'יהאד אל סאנע, פרופסור במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, נבחר להיות חבר המועצה להשכלה גבוהה. כתב המינוי הוענק לפרופ' אל סאנע מידי נשיא המדינה, יצחק הרצוג, בטקס חגיגי שהתקיים ב-5 באפריל בבית הנשיא בירושלים, במעמד שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון, המכהנת כיושבת ראש המל"ג, ראשי המוסדות להשכלה גבוהה ועוד נכבדים. "יש לנו מערכת אקדמית מצוינת, ואחת המשימות החשובות הניצבות לנגד עיניי בטווח הקרוב היא לשמור על עצמאותה, תוך כדי חתירה מתמדת לשיפור הביצועים שלה", אמר פרופ' אל סאנע בסיום הטקס.

ג'יהאד אל סאנע הוא בוגר תואר ראשון ותואר שני במדעי המחשב מטעם אוניברסיטת בן-גוריון, ועשה את הדוקטורט באוניברסיטת סטוני ברוק בניו-יורק. בשנת 1999 הצטרף לסגל המחלקה למדעי המחשב בבן-גוריון ועמד בראשה בשנים 2017-2015. מחקריו עוסקים בעיבוד תמונה, מציאות רבודה, גרפיקה וראייה ממוחשבת ((Computer Vision. פרסומיו המדעיים מתמקדים בתחום המציאות הווירטואלית.

במקביל לעשייה האקדמית תורם פרופ' אל סאנע מכישוריו לחברה ולקהילה. הוא מחלוצי ההיי-טק בחברה הערבית בכלל ובחברה הבדואית בפרט; ממקימי תיכון עהד למצוינות במדעים המיועד לתלמידים ותלמידות מצטיינים מהחברה הבדואית. השותפים למיזם המבורך הם רופאים, עורכי דין ואקדמאים ממגוון תחומים, כולם בני החברה הבדואית בדרום הארץ. שותפות זו הניבה הישגים מרשימים – בית הספר מונה יותר מ-500 תלמידים ושיעור ההצלחה של תלמידיו בבחינות הבגרות עומד על 90 אחוזים.

פרויקט נוסף שהגה וקידם פרופ' אל סאנע, יחד עם קבוצת חברים, הביא להקמת חברת היי-טק הקולטת עובדים מהחברה הבדואית. מטרת הפרויקט היא לחנך למדעים ולאפשר לבוגרים למצוא עבודה בתחומים ההולמים את כישוריהם.

פרופ' אל סאנע ער לעובדה שחינוך למצוינות פותח את הדלת לאוניברסיטאות ולהשכלה גבוהה ומשמש נתיב יציאה ממעגל העוני. "יש לאפשר לסקטורים שלא מיוצגים כראוי ולאוכלוסיות בתת ייצוג את הנגישות להשכלה גבוהה, מבלי להתפשר על האיכות והמצוינות האקדמית", הוא אומר.

מקבל את כתב המינוי

​ פרופ' ג'יהאד אל סאנע מקבל את כתב המינוי להיות חבר המל"ג מנשיא המדינה יצחק הרצוג. לצידם: שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון