05 נוב' 2019

פרופ' איריס שי נבחרה על ידי אוניברסיטת הרווארד לקבל את המינוי Adjunct Professor במחלקה היוקרתית בעולם לתזונה.

פרופ' שי, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שימשה בעבר כפוסט-דוקטורנטית בהרווארד עם זכייתה במלגת פולברייט.

לאחר חזרתה לאוניברסיטת בן-גוריון פיתחה פרופ' שי נישה מדעית ייחודית במערך בינלאומי בהובלת סידרת ניסויים קליניים גדולים, משמעותיים ופורצי דרך בתזונה שבוצעו בשיטת ניסויי תרופות, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות.

המחקרים של פרופ' שי ושותפיה פורסמו במסה קריטית בעיתוני הרפואה המובילים בעולם ותרמו לעדכון הנחיות גלובליות, לטיפולים תזונתיים בתחום הסוכרת, מחלות לב והשמנה.

במסגרת בחירתה כפרופ' מן המניין נלווית בהרווארד תתרום פרופ' שי לפיתוח קורס חדש המתבסס על תחום התמחותה ותנחה סטודנטים בעבודות מחקר המשותפות לאוניברסיטת בן-גוריון והרווארד.

איריס שי