$$Events$$

25 נוב' 2020
-11:00

​​​תחרות DeserTech לאיתור טכנולוגיות פורצות דרך הנשענות על הנכסים הייחודיים של המדבר ליצירת ערך כלכלי וטכנולוגיות המתמודדות עם תנאי המדבר הייחודיים. התחרות היא פרי היוזמה המשותפת לקרן מיראז' ישראל והמכון הישראלי לחדשנות שמטרתה: פיתוח טכנולוגיות ייחודיות הנותנות מענה לאתגר גלובלי של המדבור | הפיכת באר שבע והנגב למרכז ארצי וגלובלי של טכנולוגיות אלו.

הקול הקורא שפורסם בחודש אוקטובר ביקש לאתר יזמים וטכנולוגיות שנותנות מענה לאתגרי המאה ה-21 בתחומים של ייעול השימוש במשאב המים, חקלאות מותאמת תנאי מדבר, פתרונות אנרגטיים ואנרגיה מתחדשת ותשתיות לאקלים מדברי.

פרסים בסך 25,000 ש"ח בכל אחד מארבעת מסלולי התחרות מוענקים לחברות סטארטאפ שנמצאו מתאימות ועל הדרך גם חשיפה לחברות המובילות בתחום: מקורות, נטפים, נתיבי ישראל ו-ENEL.

התחרות פנתה לחברות סטארטאפ החל מ-early stage ועד שלבי פיתוח מתקדמים.

לתחרות התקבלו 35 חברות סטארטאפ, 12 מתוכן עלו לגמר, ב-4 מסלולים: מים, אנרגיה, תשתיות וחקלאות.

לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב שני נציגים בגמר:

Savanna sun שהוקמה על ידי בוגרי האוניברסיטה
צוות בראשותו של ד"​ר אבנר רונן ממכון צוקרברג לחקר המים