23 דצמ' 2021

בתאריך 30.11.2021 התקיימה הרצאתה של ד"ר גלי סמבירא, בנושא: "מכור היתוך לפוליטיקת זהויות ולאן עכשיו? החברה הישראלית בעין הסערה"​​

ד"ר גלי סמבירא היא מרצה בתואר שני לניהול מלכ"רים, האוניברסיטה העברית, מנהלת מקצועית בלחיות יחד ולשעבר מנכ"לית שחרית, יועצת למשרדי ממשלה ופעילה ומובילה חברתית.

בהרצאתה, פרסה ד"ר סמבירא את המשנה לפיה תרבות היא נכס וזהות היא ידע. ידע הוא לא רק מה שנלמד ונחקר באוניברסיטה, ידע הוא חוכמת חיים עתיקת שנים שמחזיקות תרבויות שונות. המגוון התרבותי בישראל הוא מאגר עצום של ידע שניתן להפיק ממנו תמונה מדויקת יותר על החברה והעולם בכלל.

ד"ר סמבירא ציינה, כי סבתה, טוני, נולדה גדלה והתחנכה בטריפולי, והביאה איתה תרבות, מסורת וערכים, שערכם אינו פחות מאלה שמציע הליברליזם ועשויים לסייע לנו בהסדרים החברתיים בין הקהילות בישראל. באשר לחיים יחד בין קבוצות שונות בארץ, הציעה ד"ר סמבירא קריטריונים לקידום הטוב המשותף.

מוזמנות ומוזמנים לצפות בהקלטת ההרצאה »​​