16 מאי 2019

לוגו טיפה במדבר

מכון צוקרברג לחקר המים רואה חשיבות רבה בקשר שבין האקדמיה לקהילה ולכן משקיע זמן ואמצעים בתוכניות חינוך שונות בבתי ספר יסודיים ותיכוניים באזור.
לאחרונה השקנו את תוכנית 'טיפה במדבר' – חשיפה של תלמידי תיכון מהחברה הבדואית לאקדמיה. מטרתו של הפרויקט לאפשר למשתתפים היכרות עם העבודה המדעית ותרומתה לנושאים הקשורים למים וסביבה. אנחנו רואים בתוכנית הייחודית הזו פלטפורמה מצויינת לעבודה משותפת והיכרות בין הקהילה האקדמית הנמצאת כאן (סטודנטים וחוקרים), לתלמידים ולקהילות מהן הם מגיעים.

בפרויקט השתתפו תלמידים מכתות י' וי"א מבית ספר תיכון נווה-מדבר בניצנה ומתיכון אורט בביר הדאג'. העבודה התבצעה בקבוצות קטנות בהדרכת סטודנטים מהמכון וכללה לימוד עקרונות בסיסיים של עבודה במעבדה והתנסות בעבודה מעשית – הקמה ומעקב אחרי ניסויי שדה. התוצאות מהוות בסיס לעבודות חקר שיגישו התלמידים.

בשבוע שעבר קיימנו כאן, בקמפוס בשדה בוקר, את אירוע הסיום של הפרויקט, בו הציגו התלמידים את עבודותיהם על גבי פוסטרים. הגיעו הורים רבים ואנשי צוות הן מבתי הספר והן ממכון המים.

טעימה מן ההשקעה ומן האווירה הטובה, ניתן לראות בתמונות הבאות: