28 מרץ 2023

ד"ר מוחמד אלנאברי, יזם חברתי, מוביל ומיצג דור חדש של מנהיגות בקהילה הבדואית ובנגב. בוגר תואר ראשון ושני בכימיה באוניברסיטה העברית ותואר שלישי בכימיה אורגנית מאוניברסיטת בן-גורין בנגב. הוא כיהן כראש מועצת חורה בין השנים 2004-2018. מיוזמני ומייסדי עמותת "כוכבי המדבר" הפועלת לפיתוח דור חדש של מנהיגות בדואית צעירה, ו"ואדי עתיר", מיזם פרץ דרך וחדשני שמקדם כלכלה מקומית מקדמת אנרגיה, חקלאות, תיירות, תזונה וקהילה. ד"ר אלנבארי הוא חבר הנהלה ב"קרן אברהם" ובחבר הנאמנים באוניברסיטת בן- גוריון.

ד"ר אלנברי פתח בסקירה היסטורית קצרה על הקהילה הבדואית בנגב, הוא סיפר חוויותיו האישיות כמי שגדל בקהילה זו, הוא הציג תהליכים שעברה הקהילה לאורך השנים.

הרצאתו של ד"ר אלנאברי התקיימה ב-12/12 במסגרת סדרת ההרצאות 'תקווה ישראלית בלי מסכות'

לצפייה בהרצאה: