27 ינו' 2016
​פרופ' אורי רם מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, נבחר כנשיא  האגודה הסוציולוגית הישראלית בכנס השנתי של האגודה שהתקיימה השבוע בתל אביב.
urir.jpg
אורי רם הוא פרופסור מן המניין במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה.
כיהן כראש המחלקה וכראש מכון המפרי למחקר. חבר הועד המנהל של מכון אדווה
וחבר המערכת הבינלאומית של כתבי העת:
Constellations ; International Journal of Politics, Culture & Society.

פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת אקדמיים בארץ ובעולם. עוסק בתיאוריות סוציולוגיות, סוציולוגיה פוליטית, סוציולוגיה של הידע, לאומיות, גלובליזציה וישראל. בין ספריו  הקודמים בעברית: החברה הישראלית: היבטים ביקורתיים (עורך. ברירות); הגלובליזציה של ישראל: מק'וורלד בתל אביב, ג'יהאד בירושלים (רסלינג); הזמן של ה'פוסט' : לאומיות והפוליטיקה של הידע בישראל (רסלינג); שלטון ההון (עורך עם דני פילק. ון ליר והקבוץ המאוחד); אי/שוויון (עורך, עם ניצה ברקוביץ. מוסד ביאליק ואב"ג); שובו של מרטין בובר: המחשבה הלאומית והחברתית בישראל מבובר עד הבובריאנים החדשים (רסלינג).