14 ינו' 2016
למעלה מ-100 'נפגעים' השתתפו אתמול (יום ד' ה- 13.01.2016) בתרגיל משולב ורחב היקף, שכלל תצוגת תכלית פעילה של אירוע טוקסיקולוגי בשטח חניית מרכז הספורט של האוניברסיטה. במהלך התרגיל, שנוהל על ידי פיקוד העורף ומשרד הבריאות והיה חלק מהכנס הבינלאומי הרביעי להיערכות ומענה למצבי חירום (IPRED 4), ארחה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב כ-200 אורחים מחו"ל, משתתפי הכנס, בהם בלטה קבוצה של אנשי צבא מסין. באוניברסיטת בן-גוריון פועל המרכז האוניברסיטאי לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום  , שהיה שותף מלא לתרגיל.
 13-01-2016_001.jpg

התרגיל עצמו דימה, כאמור, אירוע טוקסיקולוגי המוני (אירוע בו בטווח זמנים קצר יחסית מספר רב של אנשים מורעל, בדרך כלל ממוקד מסוים שממנו החומר מתפזר) במהלכו התבצעה הדמיה של זליגת חומר מסוכן מרכבת (יהיה בפועל קרון המוביל חומרים מסוכנים וכיבוי והצלה ידמו הזרמת חומרים האמורים להכיל את האירוע......), בו שולבו הגורמים המעורבים  באירוע מסוג זה, לרבות משטרה, מד"א, כיבוי והצלה, כלבי יחידת "העוקץ", לגילוי חומרים מסוכנים וכן מסוק משטרתי שחג ממעל. ועוד. בתוך כך, הוזרמו לשטח התרגיל כוחות משטרה (לרבות מסוק משטרתי)  והצלה , שנוהלו יעל ידי חוליות פיקוד קדמיות (עם רכבים מיוחדים לפיקוד ושליטה).

13-01-2016_277.jpg
 13-01-2016_326.jpg

בהמשך התרגיל נחשפו המבקרים לפעילות צוותי מערך המציל חיים בסורוקה, באתרי הטיפול השונים: חדר הטראומה ונפגעים קשים, אתר טיהור, אתר פצועים קלים ונפגעי דחק ומרכז מידע לציבור.

נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי, ציינה במהלך התרגיל כי למרבה הצער, אוניברסיטת בן-גוריון מתורגלת ומנוסה באירועים הכרוכים בטראומה ובסטרס לא רק בשל המלחמות שידעה מדינת ישראל בשנים האחרונות, אלא  גם בשל פעילותו של  המרכז האוניברסיטאי לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום ואסונות במוסד האקדמי, הנחשב לייחודי ולמוביל בתחומו בעולם." אנחנו מעורבים חזק בנושא תוך בשיתוף פעולה הדוק עם המרכז הרפואי סורוקה וערוכים לסייע בכל תרחיש שעלול לקרות בעתיד, הן בארץ והן בעולם", הדגישה פרופ' כרמי.

13-01-2016_267.jpg
13-01-2016_398.jpg