16 מאי 2012

נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת דורית ביניש; חוקר הגנטיקה פרופ' חיים (האוורד) סידר; הברונית רות דיץ', יו"ר לשכת המשפטנים הבריטית; הסופרת וההיסטוריונית האמריקאית, פרופ' דבורה ליפשטאדט; המומחה האמריקאי לסוכרת, פרופ' יוסף (ג'סי) רוט וד"ר דברוורק זווידי,סגנית מנהל הקרן העולמית למאבק באיידס,
קיבלו תארי ד"ר לפילוסופיה לאות כבוד מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, במסגרת המושב השנתי של חבר הנאמנים. הטקס, בהשתתפות ראשי האוניברסיטה, אישי ציבור, ומכובדים רבים אחרים, התקיים אתמול, יום שלישי, ה-15 במאי 2012, בכיכר קמינגס שבקריית האוניברסיטה בבאר-שבע.
 BOG2012_HD004.jpg
  • בכירי השופטים 'עשו כבוד' לביניש
נשיא בית המשפט העליון, השופט ד"ר אשר גרוניס , עמד בראש גלריית השופטים שבאו לכבד את קודמתו בתפקיד, השופטת דורית ביניש, אשר קיבלה אמש תואר ד"ר לפילוסופיה לאות כבוד מידי נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי והרקטור, פרופ' צבי הכהן. בין המברכים מעולם המשפט שהגיעו למעמד המרגש היו, המשנה לנשיא, אליעזר ריבלין, שופטת בית המשפט העליון בדימוס, אילה פְּרוֹקַצ'יה, פרקליט המדינה לשעבר, גבריאל בָּךְ, נשיא בית משפט השלום בדימוס, יוסף רבי, שאף מלמד באוניברסיטה ורבים אחרים.
 BGU_2891.jpg
בתמונה: השופטת דורית ביניש, השופט ד"ר אשר גרוניס ונשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי.      צילם: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

• ללא הערת שוליים: הקולנוען יוסף סידר מצדיע לאביו
באותו מעמד בלטה גם דמותו של המדען חוקר הגנטיקה וחתן פרס ישראל ,פרופ' חיים סידר, שהפעם, לשם שינוי, אורות הזרקורים הופנו אליו  ולא אל בנו, הקולנוען יוסף סידר.
סידר הבן בא אמש לאוניברסיטת בן-גוריון על מנת לכבד את אביו, שכזכור, היווה השראה לסרטו האחרון של בנו, הקולנוען יוסף סידר, אשר כמעט זיכה אותו בפרס האוסקר, "הערת שוליים".
SHY_1253.jpg
בתמונה: פרופ' חיים סידר עם בנו, הקולנוען יוסף סידר ונשיאת אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' רבקה כרמי.    צילם: שי שמואלי, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

לכל החדשות »