09 אוק' 2012

רנה אוברמן ופרופ רבקה כרמי.jpgחברת דויטשה טלקום מפעילה מאז שנת 2004 מעבדת חדשנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בתחום של אבטחת מחשבים, רשתות תקשורת ותעבורת נתונים, בה מועסקים למעלה מ-100 איש.

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב תעניק מחר, יום רביעי, ה-10.10.2012, את פרס בן-גוריון למנהיגות למנכ"ל חברת דויטשה טלקום, רנה אוברמן. הפרס מוענק בהוקרה לאישים שגילו מנהיגות יוצאת דופן, בעלי חזון וראיית הנולד, הפועלים לרתימת גילויים מדעיים וחדשנות בעולם טכנולוגי חדשני ותומכים במחקר פורץ-דרך, בתחומים שיביאו לשיפור איכות החיים ולרווחה חברתית של תושבי מדינת ישראל והעולם כולו.

חברת דויטשה טלקום מפעילה מאז שנת 2004 מעבדת חדשנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בתחום של אבטחת מחשבים וניתוח נתוני הלקוחות, בהובלתו של פרופ' יובל אלוביץ מהמחלקה להנדסת מערכות מידע. המשימה שהציבה לעצמה החברה בשיתוף עם חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון היא לבחון טכנולוגיות פורצות-דרך ופיתוחים טכנולוגיים, המובילים ליתרונות תחרותיים, תוך יצירת הזדמנויות עסקיות  חדשות. מאז תחילת 2012, מעבדות דויטשה טלקום באוניברסיטה הובילו את חקר נושא ניתוח נתוני הלקוחות והציעה מספר יוזמות בנושא. במעבדות מקווים שאחת היוזמות תוביל למיסוד של יחידה עסקית חדשה בחברת דויטשה טלקום וכי היא תסייע בהגשמת מטרה זו בפארק ההייטק שבצמוד לאוניברסיטה, לשם אמורות מעבדות החברה לעבור בשנה הקרובה (2013). כיום מועסקים במעבדות החברה באוניברסיטת בן-גוריון למעלה מ-100 אנשים, בהם חברי סגל אקדמי, פוסט-דוקטורנטים, סטודנטים ותלמידי מחקר לתואר שני ושלישי.

רנה אוברמן, שנולד בשנת 1963 בדיסלדורף, הוא מנכ"ל קבוצת דויטשה טלקום החל מנובמבר 2006. בינואר השנה התמנה אוברמן גם לאחראי על תחום החדשנות בקבוצה. הוא הצטרף בשנת 1998 לקבוצה כמנכ"ל מכירות בחברת T-Mobile Deutschland GmbH  ובשנת 2000 הפך למנכל חברת T-Mobile  גרמניה. כחבר הדירקטוריון לתפעול ושיתופי פעולה באירופה של הקבוצה, קיבל אוברמן כשנה לאחר מכן אחריות נוספת ברמה בין-לאומית עובר העסקים האירופאיים של קבוצתT-Mobile  הבינלאומית ( (AG & Co. KG. החל מסוף שנת 2002 ועד דצמבר 2006, כיהן כמנכ"ל חברת T-Mobile  הבינלאומית וכחבר הנהלת דויטשה טלקום בתחום התקשורת הניידת. בתקופה זו, המשיכה חברת דויטשה טלקום לצמוח והפכה לאחת ממפעילות הסלולר המובילות בעולם, עם למעלה מ-100 מיליון לקוחות והחדרת מותג מוצלחת באחת-עשרה מדינות.

בנוסף, משמש אוברמן כסגן נשיא איגוד התעשיינים בגרמניה- BITKOM  החל משנת 2007. בחודש מאי 2011 הוא מונה כחבר בדירקטוריון המפקח של העיר דיסלדורף. באותה השנה אף נבחר כחבר בסנאט של ארגון המחקר Fraunhofer Gesellschaft.

אירוע הענקת הפרס יתקיים ביום רביעי, כ"ד בתשרי תשע"ג, 10.10.2012, בשעה 11:15, באולם הסנאט על-שם ו' א' מינקוף בקרית האוניברסיטה על-שם משפחת מרקוס בבאר-שבע.