המחלקה למדעי המחשב
הפקולטה למדעי הטבע



החיים שלי לפני אב"ג: 

נולדתי וגדלתי בחיפה, סיימתי תיכון בליאו בק. את התואר הראשון במתמטיקה ומדעי המחשב ואת התואר השני בבלשנות תיאורטית עשיתי במסגרת התוכנית הבינתחומית ע״ש עדי לאוטמן באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן הייתי חמש שנים בתעשייה (עבודה על מתקן השגיאות של ג׳ינג׳ר ואח״כ מחקר בעיבוד שפה ואחזור מידע במעבדות יאהו). את הדוקטורט במדעי המחשב עשיתי בג׳ורג׳יה טק והמחקר שלי היה בתחום עיבוד שפה טבעית.


​​

"הדרך לפתרון בעיה טמונה כמעט תמיד, וכמעט לגמרי, בדרך שבה אנחנו מגדירים את הבעיה. תובנת-המשך למדעני מחשב יישומיים – המפתח לפתרון הבעיה יושב אצל המומחים לתחום-הבעיה, וצריך לעבוד איתם צמוד"




מה אני ​​חוקר?

התחום שאני עוסק בו נקרא עיבוד שפה טבעית (natural language processing - NLP) ובו אנו שואלים האם ואיך מערכות אוטומטיות יכולות לתקשר עם בני אדם בשפתם. התחום הוא מצד אחד מאוד יישומי וכולל פיתוחים מוכרים לכולנו, כמו שירותי תרגום (translate), בוטים לצ׳ט (chatbots) וסייענים אישיים (personal assistants), שמגיעים לרמות גבוהות של דיוק בזכות נגישות להרבה מאוד דוגמאות מהאינטרנט של איך נראית שפה. מצד שני, הוא גם מעלה שאלות עמוקות מעולמות החברה והרוח, כמו ״האם מחשב שיודע לענות על שאלות מבין שפה אנושית?״ או ״איך הטיות חברתיות שמתבטאות בטקסט באינטרנט מחלחלות למערכות שלנו, ואיך זה משפיע בחזרה על החברה?״. במחקר שלי אני שואף למזג בין העולם היישומי והתיאורטי, בין היתר ע״י ניסוח שאלות ו״מבחנים״ למערכות, שפתרונם דורש מבני אדם ידע שאי אפשר להעביר רק על-ידי שינון דוגמאות; ונבירה בתוך הקרביים של המערכות כדי לראות איך אפשר לאפיין את האופנים המדויקים שבהם הן מייצגות את החלקים והמבנים השונים בשפה.



למה דווקא אב​"ג? 


נוסף על המחלקה שאני מצטרף אליה באב״ג, המחלקה למדעי המחשב, שיש בה חוקרים מעולים ואווירה מצוינת, משכה אותי גם העובדה שיש לי כאן פוטנציאל לשיתוף פעולה עם חוקרים ממחלקות אחרות. בהנדסת מערכות תוכנה ומידע גם עוסקים בבינה מלאכותית ובמחשוב עתיר נתונים; במדעי הרוח יש נישה חזקה של מדעי הרוח הדיגיטליים ומחלקה של בלשנות תיאורטית, שעם שתיהן יש לי מטרות משותפות. אחרונים חביבים, עוד לא יצא לי יותר מדי להיות בקשר עם סטודנטים אבל בינתיים שמעתי רק דברים טובים על הכישרונות שצומחים ומצמיחים בנגב.


 

תובנה שלי מ​תחום המחקר שלי: 


הדרך לפתרון בעיה טמונה כמעט תמיד, וכמעט לגמרי, בדרך שבה אנחנו מגדירים את הבעיה. תובנת-המשך למדעני מחשב יישומיים – המפתח לפתרון הבעיה יושב אצל המומחים לתחום-הבעיה, וצריך לעבוד איתם צמוד.


משהו שלא כתוב ב-CV שלי:


אני רץ למרחקים ארוכים, חובב צילום וקולנוע, בוגר ארבעה שעשועוני טריוויה, נשוי למורן ואב לשתי בנות מופלאות.


מקור השראה:​


העניין שלי בשפות התחיל מוקדם, אבל אחרי שקראתי את ״גלגולי לשון״ של גיא דויטשר הבנתי כמה אני באמת נעול על התופעה המרתקת הזאת של שפה אנושית. זה גם ספר שאני חושב עליו לא מעט כשאני מנסה לנסח נרטיב מחקרי מאוחד עבור פרויקט.


כשא​​היה גדול:

הפאזות הרציניות שלי בילדות היו ארכיאולוגיה וארכיטקטורה; היום אני מרגיש שמצאתי את מקומי. הייתי רוצה לתרום למחקר עיבוד השפה מהניסיון המגוון שצברתי ולהכשיר את דור העתיד של חוקרים ואנשי מקצוע שיש בהם סקרנות לשפה אנושית ולחישוביות​.

 

אם לא היית​י חוקר, הייתי עוסק ב...

כתיבה.

 

בקיצור נמ​​רץ: 


»
 פייסבוק או טוויטר? טוויטר, אלף אלפי פעמים טוויטר,
» 
משחקי הכס או סימפסונים? סימפסונים, בהנחה שהעולם חרב מתישהו סביב שנת 2000.
» 
יוגה או קרוספיט? יוגה, כי בה הצלחתי לשרוד שיעורים שלמים.
» 
הפועל או מכבי? מכבי (האמיתית; ר׳ מקום לידה)
» 
שחמט או שש בש? תלוי במצב-רוח.
» 
סטייק או טופו? סטייק.
» 
מיטיבי לכת או ספא? מיטיבי לכת, הייתי בחוגי סיירות (קק״ל) כנער ואפילו בקבוצה שהלכה לאיבוד במערב הנגב ליום וחצי.
» 
רכב או רכבת? רכבת. בגדול אני די שונא לנהוג ומייחל בקוצר רוח לאוטונומיות שיגאלו אותנו מזה.
» 
אקס בוקס או פלייסטיישן? אני יודע שזה משהו שמשחקים בו אבל המשחק האחרון ששיחקתי היה בערך סיביליזיישן 2 אז אין לי מספיק נתונים להחליט.
» ​פורטיס או סחרוף? פורטיס בהפרש זעום, למה ככה?
» אירופה הקלאסית או הודו? אירופה הקלאסית כנראה, אבל אני צריך הרבה יותר הודו מהיומיים שצברתי שם עד כה.
» 
ים או ברכה? ים. אחרי חמש שנים באטלנטה שחונת החופים מגלים כמה באמת מתגעגעים לים.
» 
גלגלצ או פודקאסט? לא יצא לי עדיין ״להתחבר״ לאף פודקאסט, אז כנראה שגלגלצ.
» 
לילה או בוקר? רצוי – בוקר. מצוי – תלוי בתקופה.
» 
חורף או קיץ? חורף, כמה שיותר חורף.
» 
כלב או חתול? היסטורית אני איש של חתולים, אבל יכול להיות שנתחיל לגוון עכשיו.
» 
סרט או הצגה? הצגה, אפילו מחזמר.