​המחלקה להנדסת מכונות
הפקולטה למדעי ההנדסה




החיים שלי לפ​ני אב"ג:

נולדתי בחיפה. כילד צעיר גדלתי בארה"ב – באטלנטה. מגיל 11 גדלתי בחיפה וסיימתי תיכון בבית ספר אליאנס בחיפה.

את התואר הראשון בהנדסת אווירונאוטיקה עשיתי בטכניון ואת התואר שני בפיזיקה (בדגש על אסטרופיזיקה) במכון ויצמן למדע. לאחר מכן עשיתי דוקטורט בהנדסת מכונות בטכניון, בדגש על זרימה במערכות ננו-מטריות. ממש לפני הצטרפותי לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב עשיתי פוסט-דוקטורט בהרווארד בתחום של ביו-מכניקה. ​


"למדתי שחייבים לשאול שאלות ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו, גם את הרעיונות שלכאורה חקוקים בסלע​"



מה א​ני חוקר: 

כפי שבוודאי הבחנתם, אני משנה את תחום המחקר שלי מדי פעם. מה שמניע אותי הם הסקרנות והרצון להבין תופעות הקשורות במכניקת זרימה. למעשה, זה היה הנושא המחבר של כל השלבים השונים בקריירה שלי.

כרגע אני מתעניין בהשפעה של מטען (חשמלי) פני שטח על הזרימה במערכות ננומטריות. במערכות כאלה, שדה הזרימה נקבע ע"י השדה החשמלי, אשר הוא בעצמו משתנה עם תנאי הזרימה.

כיום אנחנו יכולים לבדוק את יחידות המידה הקטנות הללו ברזולוציות מדויקות יותר מאי פעם! זה מרגש במיוחד מכיוון שאנו יכולים לגלות פיזיקה חדשה וגם לשפר את ההבנה שלנו. השילוב של פיזיקה חדשה עם הבנות חדשות יכול לתת לנו את הכלים הנדרשים כדי לשפר  טכנולוגיות המבוססות על ננו-תעלות – כמו התפלת מים, כריית אנרגיה ועוד!​

למה דווק​א אב"ג?

המחקר שלי בדוקטורט התמקד בתופעת אי-יציבות רובינשטיין-זלצמן, הקרויה על שמם של שני החוקרים שגילו אותה, יצחק רובינשטיין ובוריס זלצמן. אני מחכה בקוצר רוח להזדמנות לעבוד עם החוקרים פורצי הדרך האלו, שתרומתם לתחום האלקטרוקינטיקה היא עצומה!

תובנה שלי מתחום​ המחקר שלי: 

למדתי שחייבים לשאול שאלות ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו, גם את הרעיונות שלכאורה חקוקים בסלע. גלילאו אמר את זה בצורה הכי טובה:

In questions of science the authority of a thousand is not worth the humble reasoning of a single individual.


משהו שלא​ כתוב ב-CV שלי: 

בזמני הפנוי אני עוסק באומנות לחימה יפנית – נינג'טסו – אומנות הלחימה של צבי הנינג'ה. (כן אני רוצה להיות צב נינג'ה כשאני אהיה גדול). התחלתי להתאמן בתחילת התואר הראשון. מעבר לכך, אני חובב גדול של היסטוריה של המדע. אני קורא ביוגרפיות על הרבה מדענים ששינו את העולם.

מקור השראה: 

הדמות לחיקוי הכי משמעותית עבורי היא אבא שלי, שגם הוא פרופסור להנדסת מכונות. כל מי שאני היום, ברמה המדעית, זה בזכותו ובזכות הערכים המדעים שהוא הטמיע בי. הוא אדם ישר כמו סרגל ועם ערכים מדעיים של פעם. אני שואף להיות כמותו.

כשאהיה ג​דול: 

מגיל 14 הצהרתי שאני רוצה להיות מדען. ולכן קבלת המשרה בבן-גוריון זאת התגשמות החלום עבורי... (עד גיל 14 רציתי להיות כבאי, שוטר, שחקן כדורסל, צב נינג'ה – עדיין רוצה, אסטרונאוט ועוד. יש עוד זמן להגשים את הכל...)

אם לא היית​​י חוקר, הייתי עוסק ב...

הוראה. אמא שלי היא מורה ויועצת חינוכית. אצלה הוראה זה מעבר למקצוע. זאת היתה שליחות. אצלנו בבית תמיד היה עודף של ספרים ותמיד קראנו בגלל הסקרנות. אני הייתי רוצה לעורר את הסקרנות של הדור הבא לגבי היופי של היקום שלנו.


בקיצור נ​מרץ: 

» פייסבוק או טוויטר?  כנראה שהעולם שלנו היה טוב יותר בלעדיהם.
» ​משחקי הכס או סימפסונים? איש משפחה... סימפסונס למבוגרים.
» ​יוגה או קרוספיט? קרוספיט – נראה יותר כיפי.
» ​הפועל או מכבי? במקרה של ישראל – כל הארגונים האלה אלימים, גזענים וחשוכים – אז לא זה ולא זה.
» שחמט או שש בש? שחמט. מזכיר לי את הילדות. חוץ מזה – הרבה יותר מאתגר ואין את האלמנט של מזל.
» ​סטייק או טופו? מה יותר יפה מסטייק טוב?
» מיטיבי לכת או ספא? מסאג' טוב אחרי מסע ארוך!
» ​רכב או רכבת? רכב. יותר שקט ופרטיות
» ​אקס בוקס או פלייסטיישן? לא מתעניין בשניהם
» ​אירופה הקלאסית או הודו? אירופה
» ​ים או ברכה? ים. שמש. שלווה.
» ​גלגלצ או פודקאסט? שקט
» ​לילה או בוקר? לילה
» ​חורף או קיץ? קיץ. ים. שקט. שלווה.
» ​כלב או חתול? כלבים הרבה יותר ידידותיים
» סרט או הצגה? סרט