המחלקה למדעי המחשב
הפקולטה למדעי הטבע​



החיים שלי לפני אב"ג:

נולדתי בישראל, וגדלתי בראשון לציון. את התואר הראשון במדעי המחשב ובהנדסת חשמל עשיתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לאחר מכן המשכתי למסלול ישיר לדוקטורט במחלקה למדעי המחשב, גם כן באוניברסיטת בן-גוריון. בפוסט-דוקטורט בליתי שנה באוניברסיטת הרווארד ושנה במכון ויצמן למדע, באוקטובר 2018 חזרתי לאוניברסיטת בן-גוריון כחבר סגל.


"התסתכלו על ה-iPhone שלכם. האם Apple אוספת עליכם מידע? האם אכפת לכם? אני חוקר דרכים המאפשרות לארגונים לאסוף ולנתח נתונים סטטיסטיים על משתמשים בצורה שמבטיחה את הפרטיות של אותם משתמשים​"



מה אני ​​חוקר?

תסתכלו על ה-iPhone שלכם. האם Apple אוספת עליכם מידע? האם אכפת לכם? אני חוקר דרכים המאפשרות לארגונים לאסוף ולנתח נתונים סטטיסטיים על משתמשים בצורה שמבטיחה את הפרטיות של אותם משתמשים.

 דמיינו ארגון המחזיק מאגר מידע גדול עם נתונים אישיים של אנשים, כמו למשל בית חולים או הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מצד אחד, הארגון רוצה לאפשר גישה מסוימת למידע הזה (למשל לחוקרים, על מנת ללמוד על מחלות חדשות). מצד שני, הארגון רוצה להבטיח שהגישה הזאת לנתונים אינה מסכנת את הפרטיות של האנשים שהמידע שלהם נמצא במאגר. השאלה הראשונה כאן היא איך נוכל להגדיר מהי פגיעה בפרטיות בהקשר הזה. למרות שהשאלה אולי נראית פשוטה במבט ראשון, מתברר שזאת שאלה מאוד טעונה. לאחר שמסכימים על הגדרה, השאלה הבאה היא: תחת אילו תנאים ניתן לבנות ווריאנטים פרטיים לאלגוריתמי ניתוח מידע קיימים, ומהו המחיר לכך. במחקר שלי אני בוחן את השאלות הללו מנקודת מבט תיאורטית ומתמקד בהגדרת פרטיות הנקראת "פרטיות דיפרנציאלית", שהיא הגדרה מתמטית מחמירה של פרטיות.​

למה דווקא​​ אב"ג?

את כל התארים שלי עשיתי באוניברסיטת בן-גוריון. יש לי כאן הרבה חברים ואני אוהב את האוניברסיטה.

תובנה שלי ​​מתחום המחקר שלי:

מחקר זה כיף

 


משהו שלא כת​וב ב-CV שלי:

לפני 15 שנה עבדתי בנגריה

מקור​ השראה:

המשפחה שלי

כשאהיה ג​​דול:

מגיל צעיר ידעתי שאעבוד במשהו שקשור למחשבים. גם היום אני יודע את זה.

אם לא ה​ייתי חוקר, הייתי...

עובד בהיי-טק

 

בקיצור​ נמרץ:

» לילה או בוקר? לילה. אין כמו השקט של הלילה.