המחלקה לפילוסופיה
הפקולטה למדעי הרוח והחברה



החיים שלי לפני אב"ג: 

נולדתי והתבגרתי בישראל. את לימודי האקדמיים התחלתי באוניברסיטת בר-אילן, שם השלמתי תואר ראשון בפילוסופיה ובקרימינולוגיה. את התואר השני בפילוסופיה קיבלתי מאוניברסיטת תל אביב, תחת הנחייתה של פרופ' ענת בילצקי. לאחר לימודים אלה, המשכתי ללימודי דוקטורט באוניברסיטת פיטסבורג שבארה"ב. עם תום הדוקטורט – שנערך תחת הנחייתם של הפרופסורים אניל גופטה, הילארי פטנאם, ג'ון מקדאוול, אדוארד משרי ומארק וילסון – שימשתי כעמית מחקר בפילוסופיה בקרייסטס קולג' שבאוניברסיטת קיימברידג', אנגליה. מאנגליה הגעתי לישראל ולאוניברסיטת בן-גוריון – תחילה כבתר-דוקטורנט קרייטמן, וכעת כמרצה.


​​

"אינני יכול להיות מאושר יותר להצטרף למחלקה לפילוסופיה של אוניברסיטת בן-גוריון. המחלקה ידועה לא רק כמחלקה מעולה שניצבת בחזית המחקר הפילוסופי, אלא גם כמקום תומך וחברי, שבו סטודנטים, מורים ואנשי סגל עובדים במסירות ובצוותא"




מה אני ​​חוקר?

המחקר שלי עוסק בתפיסות חושיות – במצבים כגון ראיית הבית שממול, שמיעת אוטובוס חולף, או הרגשת המגע עם בת או בן הזוג. תפיסות חושיות כגון אלה מעמידות אותנו בקשר עם הדברים החיצוניים שאנו תופסים, היינו, עם הבית שממול, עם האוטובוס החולף, או עם בת או בן הזוג. בניסוח כללי יותר: תפיסות חושיות מעמידות אותנו בקשר עם העולם שמחוצה לנו.

באופן כמעט מפליא, תפיסות חושיות מעמידות אותנו בקשר עם העולם שמחוצה לנו לפחות בארבע דרכים שונות. ראשית, הן כוללות תחושות של דברים חיצוניים. שנית, הן מאפשרות לנו לדעת ולסבור סברות מוצדקות אודות דברים חיצוניים. שלישית, הן מאפשרות לנו לחשוב על דברים חיצוניים, שאליהם לא היינו מודעים קודם לכן. ורביעית, הן מתרחשות בנו בזכות קשרים סיבתיים בין דברים חיצוניים לבין המערכות הפסיכולוגיות שלנו.

המחקר שלי עוסק בשאלה: מה חייב להיות טבען של התפיסות החושיות הללו, אם הן אכן יכולות להעמיד אותנו בקשר עם העולם שמחוצה לנו בארבע הדרכים שהזכרתי? כיצד עלינו לחשוב על התפיסות שלנו, אם ברצוננו להבין את היכולת שלהן לשמש כגשר בינינו לבין העולם שמחוצה לנו? וכיצד עלינו לגשת לשאלות פילוסופיות אלה, בעודנו מסתייעים בתוצאות ובתובנות של מדעי הקוגניציה? 



למה דווקא אב​"ג? 


אינני יכול להיות מאושר יותר להצטרף למחלקה לפילוסופיה של אוניברסיטת בן-גוריון. המחלקה ידועה לא רק כמחלקה מעולה שניצבת בחזית המחקר הפילוסופי, אלא גם כמקום תומך וחברי, שבו סטודנטים, מורים ואנשי סגל עובדים במסירות ובצוותא.


 

תובנה שלי מ​תחום המחקר שלי: 


הנפש מרחיקה מעבר לגוף.
 

מקור השראה: 


פרופ' רות-אנה פטנאם. אישה ישרה, אמיצה ומסורה. היא לימדה אותי יותר משביכולתי לשער.