​המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה
הפקולטה למדעי הרוח והחברה



החיים שלי לפני אב"ג: 

נולדתי וגדלתי בעיר שפרעם. הלימודים שלי לתואר הראשון היו באוניברסיטת חיפה בחוגים  לחינוך  ולסוציולוגיה. את התואר השני למדתי גם כן באוניברסיטת חיפה בחוג לסוציולוגיה, ולאחר מכן עשיתי דוקטורט בסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב. את הפוסט-דוקטורט הראשון עשיתי באוניברסיטת לונדון באנגליה, במרכז ללימודי מגדר SOAS. פוסט-דוקטורט שני היה בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ופוסט-דוקטורט שלישי במכון המפרי למחקר חברתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.​


​​

"אחת התובנות שלי היא שתהליכים ושינויים חברתיים אינם מנותקים מההקשרים הכלכליים והפוליטיים
שבתוכם הם מתרחשים
"




מה אני ​​חוקרת?


תחומ
י העניין שלי מתמקדים בחקר ההשלכות של השינויים החברתיים שחלו לאורך השנים ברמת השכלתן של נשים ודפוסי תעסוקתן על מבנה המשפחה, וכן דפוסי ההתנהגות המשפחתיים ומעמדן של נשים בחברה שעדיין מאופיינת כפטריארכלית ומשמרת את אי-השוויון המגדרי, דוגמת החברה הערבית פלסטינית בישראל.

תחומי מחקר אלו זיכו אותי בשני מענקי מחקר ממשרד המדע. הראשון עבור חקר הקשר שבין השינויים החברתיים בחברה הערבית לבין העלייה בשיעורי הגירושין. השני עבור חקר השתלבותן של נשים בישראל בשלטון המקומי ויכולתן לחולל שינוי מגדרי. מחקר נוסף שמשך תשומת לב מחקרית, הוא נישואים מעורבים בין יהודים וערבים בישראל.



למה דווקא אב​"ג? 


ההיכרות שלי עם האוניברסיטה החלה בפוסט-דוקטורט במכון המפרי. אלו היו שנתיים מרתקות מבחינת המפגשים האקדמיים בהמפרי, שהעשירו את הידע האקדמי שלי. בנוסף, גיליתי אוניברסיטה עם אווירה ייחודית בנוף שלה. לאחר מכן החלה ההיכרות שלי עם המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה כאשר הוזמנתי לסמינר המחלקתי, ובה הכרתי סגל אקדמי אוהד, תומך ומעשיר, מה שגרם לי לחכות בכיליון עיניים להצטרף אליו כקולגה.


 

תובנה שלי מ​תחום המחקר שלי: 


אחת התובנות שלי היא שתהליכים ושינויים חברתיים אינם מנותקים מההקשרים הכלכליים והפוליטיים שבתוכם הם מתרחשים.

מקור הש​ראה: 


אבא (ז"ל) היה דמות משמעותית בחיי. כמו כן, מאוד הושפעתי מהחשיפה שלי מגיל מאוד צעיר לכתיבה של הפמיניסטית המצרית נואל אלסעדאוי.

 

כשאהי​​ה גדולה: 


תמיד השבתי שאני רוצה להיות חוקרת ומרצה באוניברסיטה.
 
 

בקיצור נמ​​רץ: 


»
 ים או ברכה? ים. כי אפשר ליהנות מהאין-סופיות שלו.
»​ לילה או בוקר? בוקר, אשר מסמל את ההתחלה החדשה.
» סרט או הצגה? סרט.