11 אוק' 2018

פרופ' מני שלום מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב זכה בפרס החוקר הצעיר על הישגים משמעותיים במחקר מטעם ה-IVS (החברה הישראלית לוואקום) המוענק אחת לשנה.

קבוצת המחקר בהובלת פרופ' שלום עוסקת בנושאים מגוונים וביניהם: ייצור דלקים מאנרגיית השמש ופיתוח מתודולוגיות סינתטיות חדשות לחומרים דו-ממדים נטולי מתכות.

מני שלום סיים בהצטיינות יתרה תואר ראשון בכימיה ואת הדוקטורט בהנחיית פרופ' אריה צבן באוניברסיטת בר אילן. לאחר מכן המשיך לפוסט דוקטורט בגרמניה במכון מקס פלנק לקולואידים וממשקים (MPI) ובשנת 2013 מונה לראש קבוצה. פרופ' שלום הצטרף לאוניברסיטת בן-גוריון בשנת 2016 ומאז זכה במענקים ופרסים רבים על מחקריו החשובים בתחום האנרגיה ולאחרונה אף צורף למרכז הישראלי הלאומי להנעה אלקטרוכימית INREP, אשר מקדם מחקר חדשני בתחומי סוללות נטענות באנרגיה גבוהה וסוללות מתכת-אוויר, תאי דלק יעילים ועוד.

החברה הישראלית לוואקום מאגדת חוקרים מתחומים שונים של כימיה של פני השטח, חומרים, הנדסאות וכדומה, על מנת לפתח את הקשרים הבינתחומיים בין החוקרים לצורך פעילויות אקדמאיות מגוונות שתקדמנה מחקרים פורצי דרך.

להודעה הרשמית על הזכייה באתר IVS

פרופ' מני שלום | צילום: הדר שלום