22 פבר' 2018

תחנת הרדיו האינטרנטית שפועלת מקמפוס שדה בוקר התחדשה ב-12 שדרנים ושדרניות שעברו קורס ייעודי. מהאולפן החדיש של התחנה הם ישדרו לארץ ולחו"ל מגוון תכנים ברוח הרב-תרבותיות של הקמפוס המדברי

סטודנטים וחוקרים מקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשדה בוקר סיימו לאחרונה קורס הכשרה כשדרני רדיו ויחלו בשידור תכניות רדיו חדשות במסגרת תחנת הרדיו האינטרנטית  Campus Radio SB או בעברית - רדיו קמפוס שדה בוקר. השבוע נערכה בבית הספר ללימודי המדבר ע"ש אלברט כץ מסיבת ההשקה החגיגית לעונת השידורים החדשה יחד עם טקס סיום לקורס המוצלח.

השדרנים במהלך תרגול בקורס

תחנת הרדיו היא פרי יוזמה של בוזי רביב, דוקטורנט לביולוגיה של הצמח במכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין בקמפוס שדה בוקר. "לאחר שהשתתפתי בקורס מבוא למקצועות הרדיו שהוצע לנו על ידי המועצה האזורית רמת הנגב,  יזמתי לפני שנה את הקמת תכנית הרדיו  SB Campus Radio ששודרה באינטרנט אחת לשבוע באתר MIXCLOUD", מספר רביב. "איתי יחד פעלו מספר סטודנטים זרים והשידורים היו כולם באנגלית וכללו סקירות מדעיות, מוזיקה, ראיונות עם סטודנטים ואמנים ועוד. השידורים בפורמט זה כללו 30 תכניות, אחת מדי שבוע, שהוקלטו ונערכו באמצעות ציוד ביתי בסיסי אך בתושייה רבה והמון שמחה בלב", מוסיף רביב.

בעקבות הפופולאריות לה זכתה התכנית, התעורר רצון להרחיב את המיזם באמצעות הקמת תחנת רדיו ואולפן מקצועיים. מי שנרתמו למשימה היו המכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין, בית הספר ללימודי המדבר ע"ש אלברט כץ ומכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות, שהקצו תקציב לטובת הפרויקט. צוות הניהול החדש שכולל בנוסף לרביב את פרופ' סיימון ברק והסטודנטית רני סלבולדי, עמל על הקמת אולפן רדיו מקצועי בקמפוס שדה בוקר,

ותשתית של תחנת רדיו, והחל בתהליך גיוס שדרנים מקהילת הסטודנטים, ממדרשת בן-גוריון ומהמועצה האזורית רמת הנגב. למתעניינים הוצע קורס מקצועי ללימודי שידור ברדיו בהדרכת הקריין ושדרן הרדיו יניב גלעדי, אליו נרשמו לבסוף 12 שדרניות ושדרנים, מהארץ ומחו"ל, שהגשימו חלום.

בוגרי הקורס עבדו במהלכו על הפקת מגוון תכניות רדיו חדשות בעברית ובאנגלית, שהועלו כבר לאתר ויהיו זמינות להאזנה בכל עת דרך אתר MIXCLOUD, הן יעסקו בין היתר במוזיקה ותרבות בין לאומית, ראיונות עומק עם תושבי המדרשה וחוקרים באוניברסיטה, ובענייני רוח וחברה.

אנשי רדיו SB קמפוס אחראים גם על מפר שיתופי פעולה מקוריים שמתוכננים להתרחב. בין היתר הם מקליטים הרצאות, הופעות ואירועים של המועצה האזורית רמת נגב ומביאים אותם לשידור, מקיימים שיתוף תכנים  עם "רדיו סבתא" השכן ממצפה רמון, ומארחים תחרות מספרי סיפורים חודשית שמתקיימת באוקלנד, קליפורניה, כאשר השותפים מארצות הברית מקליטים ואנשי הרדיו המדברי עורכים ומשדרים.

"מה שמיוחד בפרויקט הוא האפשרות של אנשי הפריפריה להגשים חלום ולהיות חלק מגוף תקשורת מגוון ונעים, המחבר בין האוניברסיטה לקהילה", מסכם בסיפוק בוזי רביב. "קבוצת השדרנים כוללת צעירים ופנסיונרים, דתיים וחילוניים, ישראלים וזרים - ולמעשה כל הפרויקט משקף את הרוח הייחודית השוררת בקמפוס שדה בוקר, "הפנינה של האוניברסיטה", כפי שמכנה אותו הנשיאה פרופ' רבקה כרמי. כל התהליך התנהל בנועם וכולנו נהנינו ולמדנו המון, ואנו מקווים שגם אתם תהינו מהתוצרים המעולים".

מייקל חריש, בוגר הקורס ותושב מדרשת בן גוריון, מקבל תעודת סיום | צילום: אהרון פאיט
מייקל חריש, בוגר הקורס ותושב מדרשת בן-גוריון, מקבל תעודת סיום מפרופ' בוריס זלצמן מנהל המכונים לחקר המדבר, ד"ר פולה קבלו ופרופ' עלי נג'ידאת. לצידם  בוזי רביב, מנהל התחנה ויניב גלעדי, מדריך הקורס | צילום: אהרון פאיט