$$Events$$

21 מרץ 2018
18:00

גלריית הסנאט, מרכז המבקרים ע"ש ג'ורג' שרוט, המרכז האוניברסיטאי ע"ש סמואל ומילדה איירטון

אוצר התערוכה: פרופ' חיים מאור

נעילת התערוכה: יוני 2018

גידי רובין – אב ובנו
מתוך התערוכה: גידי רובין – אב ובנו

במלאות 70 שנה למדינת ישראל, התערוכה "הכול נשאר במשפחה: מורשת משפחתית באמנות הישראלית" מתבוננת בסיפורה של אמנות ישראל דרך הפריזמה המשפחתית. התערוכה מציגה ובוחנת האם ישנה מורשת משפחתית סגנונית או תוכנית המשותפת לראש השושלת האמנותית ולצאצאיו. העבודות של ההורים והצאצאים מוצגות זו לצד זו.

הסטודנטיות לאוצרות מן המחלקה לאמנויות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ראיינו את בני המשפחה אודות המורשת האמנותית של המשפחה ומאפייני היצירות, הקשריהם ומקורות ההשראה שלהן, והראיונות המרתקים יהיו זמינים לעיון בתערוכה.

בתערוכה מוצגות עבודות של 21 משפחות ידועות יותר או פחות כגון: משפחת שץ, משפחת גוטמן, משפחת רובין, משפחת גרשוני, משפחת שמי/כנעני, משפחת קדישמן, משפחת קרוון, משפחת ריזמן/ בן שלום, משפחת גבע, משפחת אבו שקרה, משפחת אורבך-עפרת, משפחת אמיתי/פורטוגלי, משפחת דה לנגה, משפחת אופק, משפחת ראוכוורגר, משפחת אלקיים ועוד.

בטקס הפתיחה יישאו דברים: פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב;
פרופ' נירית בן-אריה דבי, ראש המחלקה לאמנויות; פרופ' חיים מאור, אוצר התערוכה; נציגת קורס אוצרות.

קטלוג התערוכה

הגלרייה פתוחה לקהל בימים א'-ה' 8:30-19:00, יום ו' 8:30-12:30