24 דצמ' 2012
riad_ 009.jpg
פרופ' ריאד אגבריה, מנהל בית הספר לרוקחות בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, התמנה בימים אלה לתפקיד יועץ הרקטור לענייני סטודנטים ערבים באוניברסיטה.

במסגרת תפקידו החדש, פרופ' אגבאריה יגבש מתווה שמטרתו לעצב את דרכי הפעולה ומדיניות האוניברסיטה בסוגיות הקשורות וייעץ לרקטור האוניברסיטה, פרופ' צבי הכהן בסוגיות אלו.

פרופ' אגבאריה נולד באום אל-פחם בשנת 1959 וסיים את הדוקטורט שלו ב-1990, בפרמקולוגיה קלינית בפקולטה למדעי הבריאות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מאז הצטרפותו לסגל האוניברסיטה בשנת 1998, הוא יזם והיה מעורב בפרויקטים חברתיים רבים לקידום אוכלוסיות ממגזר המיעוטים, לרבות "ניצני רפואה", תוכנית העשרה והכנה ללימודי מקצועות הרפואה בקרב תלמידים בדואיים ועיירות פיתוח בנגב. הודות לתוכנית זו, יש כיום למעלה מ-100 בוגרים במקצועות הבריאות, בהן 6 רופאות בדואיות. כיום לומדים כ-110 סטודנטים ערבים בפקולטה למדעי הבריאות, ביניהם 15 סטודנטים בבית הספר לרפואה.