01 דצמ' 2013
חלופה חדשה למבחן הפסיכומטרי- קורס "נתיב לאקדמיה",  באישור המועצה להשכלה גבוהה.

אוניברסיטת בן-גוריון נבחרה כפיילוט – שבהתאם לתוצאותיו ייבחנו שינויים דומים על ידי המועצה להשכלה גבוהה גם ביחס למוסדות אחרים. מטרת התכנית הינה לאפשר למועמדים להגיש מועמדות לאוניברסיטה גם ללא ציון הבחינה הפסיכומטרית. בוגרי התכנית יוכלו להתקבללכל מחלקות האוניברסיטה: רפואה, הנדסה , מנהל עסקים, ועוד, על סמך ציוני הקורס וציוני הבגרות בלבד

בימים אלה, נפתחת תכנית מיוחדת, ראשונה מסוגה בישראל, המאפשרת למועמדים לתואר ראשון להגיש מועמדות ואולי אף להתקבל לאוניברסיטת בן-גוריון ללא צורך במבחן פסיכומטרי. התכנית, שהינה באישור המועצה להשכלה גבוהה, נקראת "נתיב לאקדמיה" ונועדה לאפשר למועמדים להתקבל לכל מחלקות ותכניות הלימודים באוניברסיטה במסלול חלופי – כלומר גם ללא הבחינה הפסיכומטרית.

למעלה מ- 280 תלמידים כבר נרשמו לתכנית, מתוכם 141 התחילו השבוע את המחזור הראשון באוניברסיטת בן-גוריון. במסגרת התכנית יפתחו קורסים במספר קבוצות בלימודי בוקר ואחר הצהריים. קבוצות הלימוד יתקיימו ברמות שונות, במקצועות: חשיבה מתמטית, אנגלית ברמה אוניברסיטאית ואוריינות עברית. בסיום הלימודים יתקיימו מבחני הערכה בכל אחד מהמקצועות. ציונים אלה יעובדו  כך שבנוסף למתן ציונים "רגילים" בתום התכנית, ישוקללו הציונים של בחינות הגמר בתכנית באופן השקול לציוני הפסיכומטרי. מסיימי התכנית יוכלו להגיש מועמדות לכל מחלקות הלימוד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ביניהם: רפואה, הנדסה, פסיכולוגיה, מדעי הרוח ועוד.

תנאי הקבלה יתבססו על ציוני הבגרות שישוקללו יחד עם ציוני בחינות הגמר בקורס.

אורכו של הקורס הינו כ-3 חודשים, בימים אלה מתקיימת הרשמה למועד השני שיתקיים בין התאריכים: 28.04.2014 - 19.1.2014. התנאים לקבלה לקורס הינם: זכאות לתעודת בגרות ישראלית, ממוצע תעודת בגרות כולל בונוסים של 85 לפחות וציון עובר (55 ומעלה) ב-4 או 5 יחידות אנגלית.

לדברי פרופ' צבי הכהן, רקטור האוניברסיטה ויוזם התכנית : "קורסי הפסיכומטרי אינם מקדמים את המועמדים מבחינה אישית, אלא רק מנבאים את ההצלחה שלהם בלימודים האקדמיים בעזרת טריקים ופטנטים לפתרון מהיר של שאלות. לעומתם, קורס מסוג זה הינו ההצלחה עצמה שכן הוא מעניק לסטודנטים כלים רבים שיכינו אותם ללימודים האקדמיים בהמשך ויסייעו להם להצליח יותר בבחינות הסיום ובלימודים עצמם".