02 אפר' 2015
פרופ' תמר אלכסנדר

​פרופ' תמר אלכסנדר מונתה בימים על ידי שרת התרבות והספורט לימור לבנת כיו"ר המועצה הלאומית לתרבות הלאדינו. פרופ' אלכנסדר מונתה לתפקיד במקומו של יצחק נבון, מי שהיה הנשיא החמישי למדינת ישראל אשר כיהן בתפקיד עד כה. מדובר בתפקיד החשוב ביותר בתחום הלאדינו בארץ ובעולם ומשקף את תרומתה של פרופ' אלכסנדר לחקר ולהוראת הלאדינו באוניברסיטה בפרט ובעולם בכלל.

פרופ' אלכסנדר, מהמחלקה לספרות עברית ומנהלת מרכז גאון לתרבות הלאדינו באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, קיבלה לפני שנים אחדות אות כבוד ממלך ספרד, על הישגיה המחקריים לקידום תרבות יהודי ספרד. האות, Orden del Merito Civil, הינו אות כבוד מן המדרגה הראשונה של מסדר המעלה האזרחית המוענק על-ידי מלך ספרד, המלך דון חואן קרלוס הראשון, המוענק לאישים בעלי שם בינלאומי, שספרד מבקשת להודות להם ולהוקיר את פועלם ותרומתם לפיתוח קשרים תרבותיים עם ספרד.