04 מאי 2014

ביום א', 11 במאי 2014, בשעה 18:00 תפתח התערוכה הקבוצתית "חרוזים שבורים" - אמנים עכשוויים על זהותם המרוקאית, במרכז המבקרים ע"ש ג'ורג' שרוט, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

התערוכה - שתלווה בקטלוג בן 96 עמודים - בוחנת את הזהות המרוקאית כפי שהיא באה לידי ביטוי בעבודותיהם של אמנים ישראלים מהגרים ובני מהגרים ממרוקו. פרופ' חיים מאור, חבר סגל במחלקה לאמנויות באוניברסיטה, אצר את התערוכה, יחד עם סטודנטיות בקורס אוצרות שבהנחייתו.

בנוסף, בגלריה ע"ש אברהם ברון בבניין הספרייה המרכזית ע"ש זלמן ארן תפתח תערוכת תצלומיו של גיא יחיאלי: "אם שמעת את קריאת המזרח לא תשמע עוד קריאה אחרת", אשר מתבוננת במבט עכשווי על תופעת האוריינטליזם באמנות האירופית במאה ה-19 ותחילת המאה ה-20.

במועד פתיחת התערוכות יתקיים מופע של נטע אלקיים ולהקתה וכן מיצג של אלי דור-כהן בשם "מגדל השדים". בטקס הפתיחה יישאו דברים: פרופ' רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה; ד"ר דני אונגר, ראש המחלקה לאמנויות באוניברסיטה; פרופ' חיים מאור, אוצר התערוכה; נציגת הסטודנטיות בקורס אוצרות.

באותו יום, מן השעה 10:00 עד שעה 18:00 יתקיים כנס בשם "אנו (שברי) חרוזים", שיעסוק ביהדות מרוקו ובנושאי התערוכה.

הכנס אורגן והופק על ידי פרופ' חביבה פדיה וד"ר קציעה עלון ממרכז אליישר לחקר מורשת יהדות ספרד והמזרח, ופרופ' חיים מאור מן המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה מתעצמת של הבלטת הקול והזהות המזרחיים בתרבות הישראלית. התופעה הזו מתגלה בשירה, בקולנוע, בספרות, במוסיקה וכן באמנות. במקביל, מתקיים דיון ער בשאלה מהי אמנות מזרחית והאם היא קיימת בכלל. על כן, הרלוונטיות של התערוכה "חרוזים שבורים" גדולה היום יותר מתמיד.

השפה החזותית המוצגת בתערוכה מבקשת לחדד את הלגיטימיות של האמנות המזרחית ופותחת פתח לקולות האישיים-הפרטניים המגוונים שבה. התערוכה מציגה גישות שונות של מהגרים או בני מהגרים ממרוקו וחושפת שפה מורכבת וסבוכה, מגוונת, עשירה וישירה. העבודות עוסקות בזהות המרוקאית השסועה ופוסחות בין מבט נוסטלגי הפונה אל העבר ואל הבית, לבין מבט הפונה אל העתיד ואל זהות חדשה, היברידית ומורכבת.

האמנים המשתתפים בתערוכה: אתי אברג'יל, נעם אדרי, שגיא אזולאי, מיכאל אלקיים, נטע אלקיים, איתן בוגנים, דוד בן הרא"ש, מאיר גל, אלי דור-כהן, אריק ונונו, ז'אק ז'אנו, מרים כבסה, פנחס כהן גן, שולי נחשון, מרב סודאי, קובי סיבוני, ז'אק פימה, שמעון פינטו, טל שושן, מיכה שמחון, ליהי תורג'מן

אוצרי התערוכה:
פרופ' חיים מאור והסטודנטיות בקורס אוצרות: דניאל אדרי-מדר, יבגניה איבקו, יפית אלון, יעל גולד, הילה דהאן, נועה דיין, אלה הוד, גבריאלה כפרי, עדי לוינזון, מיה פלג, אלה פרחמן, אור פריש, רוני צורף, גלית צ'רניאקוב, ניצן קלכמן, מור רשף, דנה שבכמן.

נעילת התערוכה: 20 ביוני 2014.

הגלריות פתוחות לקהל בימים א'-ה' בשעות 8:30-19:00, בימי ו' בשעות 8:30-12:30

מן היצירות בתערוכה:

מאיר גל תשע מתוך ארבע מאות (המערב וכל השאר).jpeg
מאיר גל - תשע מתוך ארבע מאות (המערב וכל השאר)

מיכאל ונטע אלקיים בת.png
מיכאל ונטע אלקיים - בת