24 פבר' 2015
​אות יקיר החברה הישראלית לכימיה לשנת 2014 הוענק בימים אלה לפרופ' (אמריטוס) ארנון שני מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, במסגרת הכנס השנתי של החברה, שהתקיים בתל-אביב.  פרופ' שני קיבל את האות מידי נשיא החברה, פרופ' אהוד קינן "על תרומתו הגדולה לחברה ולחינוך לכימיה במדינת ישראל".

תרומתו להוראת הכימיה
במסגרת עבודתו באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הקדיש פרופ' שני, הן כחבר סגל ומרצה והן כחבר ויו"ר ועדות הוראה במחלקה ובפקולטה, זמן ומשאבים לפתוח תכניות למודים חדשות, דרכי הוראה ייחודיות והיה פעיל ביוזמות של חברי סגל אחרים בכוונים הללו. כך למשל, הוא  סייע בהכנת קורס בשיטת לימוד עצמי בכימיה לתלמידי הנדסה (חשמל, מכונות, חומרים, תעשיה וניהול), ביחד עם ד"ר עדי ליטן ז"ל, לפי ציפיות ודרישות התעשיות השונות; פתוח ויישום קורס בכימיה אורגנית לכימאים בשיטת "לימוד אישי בקצב אחיד" – לימוד בקבוצות קטנות עם הכנה מקדימה בבית ופתרון בעיות בכתה, שלדברי תלמידים, הקורס נחשב לטוב ביותר בלימודי הכימיה באוניברסיטה. במקביל, הופיע בפני תלמידי תיכון (אם באוניברסיטה ואם בבתי הספר עצמם) במשך כ – 30 שנה באזור הדרום והמרכז והדגיש בפניהם את חשיבות הכימיה בחיי היום-יום, ואת האתגרים העומדים בפני בוגרי הכימיה ברמות השונות באוניברסיטה, בבואם להשתלב בתעשייה הכימית או מקומות תעסוקה אחרים המבוססים על הכימיה. בתוך כך, העלה בפני התלמידים את האפשרות למצוינות בשילוב למודי כימיה עם משפטים, כלכלה, מנהל עסקים, ראיית חשבון, עיתונאות ועוד, למימוש מגוון מקצועות הן בתעשייה הכימית והן במגזר הציבורי. כחבר ויו"ר ועדת המקצוע לכימיה פעל לשלב נושאים ותופעות כימיות מחיי היום-יום במסגרת למודי הכימיה בתיכון ולקרב את התלמידים לתעשיה הכימית.

תרומתו לאוניברסיטה ולחברה הישראלית לכימיה
כמשנה לרקטור, יזם פרופ' שני תהליכי ייעול וחיסכון לעצירה ומניעה של התמוטטות כספית של האוניברסיטה, והפעלה של שיטת תקצוב למחלקות האקדמיות המבוססת על תפוקות וגורמים אובייקטיביים בלבד; כמנהל המכונים למחקר שימושי באוניברסיטה, הוא מנע את סגירתם, בשל גרעון תקציבי ובמקביל השגת תמיכה כספית קבועה של משרד התמ"ס וגורמי מימון נוספים וייצוב המכונים לאחר פעולת התייעלות לשם התפתחות חדשה.

כנשיא החברה הישראלית לכימיה (חִי"ל) מנע פשיטת רגל של החברה והעמדתה על בסיס כלכלי איתן להמשך פעילות מבורכת בהמשך, וזאת בעזרת עשרות חברות תעשיה כימית בארץ (ביניהן כל מפעלי כי"ל, כור כימיה, טבע, בתי הזקוק ומפעלים גדולים אחרים), שהצטרפו כחברות פעילות ותורמות לחי"ל. במסגרת התפקיד יזם, עם ועד פועל נמרץ ויעיל, פעילויות שונות, כגון: שנת הכימיה הבינלאומית הראשונה בארץ, התחלה בסדרת תחרויות ארציות בכימיה לתלמידי תיכון (כימי-ידה), יסד סדרת פרסי הצטיינות שהחברה מעניקה מידי שנה לחברים מצטיינים, ערך ופרסם (יחד עם פרופ' משה לוי) מעל 20 גיליונות של בטאון החברה "כימיה בישראל", הגדיל את מספר החברים בחי"ל ממאות בודדות למעל 700 חברים, ועוד.

תחומי מחקר
מחקר בסיסי ויישומי בנושאים הקשורים לחקלאות – הדברת מזיקים באמצעות חמרי תקשרת כימיים (פרומונים), חומרים "ידידותיים" לסביבה, למניעת זהום ובעיות אקולוגיות. שעוות החוחובה, המופקת מזרעים של החוחובה - שיח מדברי הגדל בארץ בהצלחה והגיע להישגים הטובים ביותר בעולם, מבחינת יבול וטיב. תחום המחקר עסק בפתוח חומרים ותכשירים חדשים המבוססים על השעווה הנוזלית, למטרת פתוח שווקים חדשים למוצר הישראלי. פוטוכימיה אורגנית, ששמשה כלי מחקר בכל התחומים הנחקרים.