07 ספט' 2011

ארבעה מרצים מאוניברסיטת בן-גוריון דורגו ברשימת מאה האנשים המשפיעים ביותר על כלכלת ישראל של The Marker, מוסף הכלכלה המוערך של עיתון הארץ. המרצים, פרופ' אביה ספיבק ופרופ' יוסי יונה, ראשי הצוות האלטרנטיבי לועדת טרכטנברג מטעם תנועת המחאה (מקום 39), ד"ר ג'יהאד אל-סאנע (מקום 87) ופרופ' דפנה שורץ (מקום 88 ברשימה), חולקים את הרשימה יחד עם בכירי התעשייה בארץ, ביניהם שרי ממשלה, פוליטיקאים, שופטים, מנהיגי המחאה החברתית, אילי תקשורת ועוד.

פרופ' ספיבק, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, הינו מרצה במחלקה לכלכלה.
פרופ' אביה ספיבק

פרופ' יונה הינו מרצה במחלקה לחינוך ועוסק בפילוסופיה של החינוך, ממייסדי תנועת הקשת המזרחית וחבר הנהלה במרכז אדוה לחקר החברה הישראלית.
פרופ' יוסי יונה

ד"ר אל-סאנע הינו מרצה במחלקה למדעי המחשב וממייסדי "עהד"-בית הספר הראשון למצוינות טכנולוגית במגזר הבדואי.
ד"ר אל-סאנע

פרופ' שורץ היא מנהלת מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול על-שם גילפורד גלייזר. כמו כן היא מרצה במחלקה למנהל עסקים וחברת דירקטוריון במספר חברות גדולות וחשובות במשק הישראלי. יש לציין כי היא אחת מתוך 24 נשים בלבד אשר דורגו ברשימת המשפיעים.
פרופ' דפנה שורץ