30 מרץ 2016

​במעמד סגנית ראש ממשלת סין, ליו יאן-דונג ושר החינוך, מר נפתלי בנט, נחתם ביום שלישי ה-29.03.2016, הסכם על הקמת מרכז יזמות וחדשנות, המשותף לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת ג'ילין, האוניברסיטה הגדולה ביותר בסין. ההסכם נחתם על ידי נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי ועל ידי סגנית נשיא אוניברסיטת ג'ילין, פרופ' לי קאי. ההסכם להקמת המרכז המשותף נחתם במסגרת אירוע שארגנה המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) במלון ענבל בירושלים בנוכחות שר החינוך שהוא גם יו"ר המל"ג.

Jilin BGU innovation signing.jpg
חותמות על ההסכם: נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי וסגנית נשיא אוניברסיטת ג'ילין, פרופ' לי קאי  במעמד החתימה. עומדים מאחור: סגנית ראש ממשלת סין, ליו יאן-דונג ושר החינוך, נפתלי בנט | צילום: מל"ג

המרכז יסייע בקידום שיתופי פעולה בתחום האקדמי (מחקר והוראה) ויהווה פלטפורמה לקידום קשרים עסקיים בין אנשי עסקים סינים וישראלים. היוזמה לשיתוף פעולה זה, נוצרה בעקבות שיתוף פעולה בין שני מרכזי היזמות של האוניברסיטאות - מרכז בנג'יס ליזמות ולחדשנות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמרכז ליזמות ולחדשנות בפקולטה לכלכלה באוניברסיטת ג'ילין. מרכזי היזמות הם גם אלו שיובילו את יישום הפרויקט.

30-03-2016_075.jpg
חברי המשלחת הסינית בביקור באוניברסיטה , בהדרכתה של פרופ' דפנה שוורץ, יו"ר מרכז בנג'יס ליזמות וחדשנות בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטה | צילום: דני מכליס

אוניברסיטת ג'ילין (Jilin) נמצאת בצ'נגצ'ון עיר הבירה של מחוז ג'ילין והיא מדורגת בין עשר האוניברסיטאות המובילות בסין והגדולה מביניהן. "ההסכם הנוכחי הוא חוליה נוספת בפיתוח הממד הבינלאומי של האוניברסיטה והוא מצביע על מחויבותה של האוניברסיטה למצוינות אקדמית, לפיתוח קשרים בינלאומיים ולצמיחה כלכלית. פירותיו של שיתוף זה יובילו  לתוכניות אקדמיות משותפות, לקשרים עסקיים שיתרמו לכלכלה הלאומית ולצמיחת הנגב במיוחד", ציינה פרופ' כרמי. היום ביקרה משלחת של אוניברסיטת ג'ילין באוניברסיטת בן-גוריון בנגב במהלכה נחתם מזכר הבנות בין ראשי שתי האוניברסיטאות. "ההסכם הוא סמל וביטוי מוחשי לרמה חדשה של שיתוף פעולה פרודוקטיבי וחדשני, המבוסס על מרכז היזמות הסיני-ישראלי החדש המשותף לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת ג'ילין", ציינה פרופ' לי קאי במהלך הביקור באוניברסיטה.

פעילות ראשונה במסגרת שיתוף הפעולה יהיה הכנס שיתקיים ב-16 במאי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שכותרתו "יזמות וחדשנות סין-ישראל, אתגרים והזדמנויות". הכנס יתקיים בהשתתפות אנשי אקדמיה ואנשי עסקים מישראל ומסין ואליו צפויה להגיע משלחת סינית שתכלול כ- 100 משתתפים, ביניהם אנשי אקדמיה, תעשייה ויזמים המעוניינים להיחשף להזדמנויות עסקיות בישראל.

במהלך האירוע שעתיד להתקיים במאי, יתקיימו הרצאות של אישים מובילים וביניהם פרופ' דן שכטמן חתן פרס נובל בכימיה, מר אבי חסון, המדען הראשי של משרד הכלכלה, מר לאיוו זאנג, השר לשעבר לטכנולוגיה ולמדע בסין ועוד. בהמשך האירוע, יתקיימו מספר מושבים נושאיים: יזמות וחדשנות וניסיון באתגרים, חדשנות ברפואה, שיתופי פעולה סין-ישראל: ניסיון עבר ופוטנציאל לעתיד, קלינטק ואגרוטק. בתום האירוע תתקיים ארוחת ערב כאשר אורחת הכבוד תהיה ח"כ ציפי לבני, שרת החוץ לשעבר. באירוע יוצגו מייצגים ודוכנים של חברות וגורמים ציבוריים מישראל ומסין במתחם ייעודי וכן יוקצה זמן למפגשים בין הצדדים.