$$News and Reports$$

15 מרץ 2016

ראש העיר ניו-יורק לשעבר, רודולף ג'וליאני, שביקר הבוקר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובמעבדה המשותפת של האוניברסיטה עם דויטשה טלקום בפארק ההייטק בבאר-שבע הוסיף: "נראה כי ליבה הפועם של מהפכה זו הוא כאן, באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובבאר-שבע"

"אני אוהב את ישראל משתי סיבות עיקריות – אני מעריך את מה שאתם מייצגים ולאן שהצלחתם להגיע. הסיבה הנוספת היא שאתם מגדירי החדשנות העומדים בחזית מהפכת הסייבר שנראה כי ליבה הפועם הוא כאן באוניברסיטה ובעיר בבאר -שבע". כך אמר היום ראש עיריית ניו יורק לשעבר, רודולף ג'וליאני, המשמש כיום ראש חטיבת אבטחת הסייבר וניהול משברים בפירמת עוה"ד האמריקנית גרינברג-טראוריג, במהלך ביקור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כאורחם של נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי ופרופ' דן בלומברג, - סגן הנשיאה ודיקן למחקר ופיתוח באוניברסיטה.

ג'וליאני, שדיבר בפני סטודנטים בתחום הסייבר על מהפכת המידע ציין עוד בהקשר זה: "מתקיימת פה סביבה ייחודית של שילוב אקדמי מחקרי, ביחד עם העולם העסקי והטכנולוגי אשר מתקיימים זה לצד זה. במקומות אחרים יש או צד אקדמי מידי, שעסוק רק במחקר, או צד עסקי מידי – וכאן יש שילוב ייחודי".

ג'וליאני הוסיף:  "עברנו מהפכה גדולה ואני כלל לא בטוח שהיא נגמרה. אני עוד לא יודע כיצד יראה הסוף שלה, אבל אני בטוח שאתם תהיו אלה שיעצבו אותו". הוא סיפר על מיגור הפשע בניו-יורק בתקופת כהונתו והחשיבות של טכנולוגיית המידע בנושא: "אם לא המחשבים ויכולות העברת המידע וניתוחו, לא הייתה אפשרות לצמצם את הפשיעה בעיר ב-65%. המשימה העיקרית הייתה הורדת הפשיעה שנאמדה בכ-25 אלף רציחות בשנה, אלפי עבירות בשבוע והגירה שלילית של אנשים וחברות שלא רצו להישאר בעיר. היו תקופות שאיבדנו יותר אנשים מאשר המלחמה באפגניסטן עקב הפשיעה, במספרים של 6-7 מקרי רצח ביום.

ערב אחד ישבתי בבר מוכר בעיר ופגשתי את מי שעמד בראש המחלקה האחראית על הרכבת התחתית במשטרה. הוא סיפר לי על האופן בו הוא ניהל את האכיפה במחלקה שלו: הוא היה מנהל רישום על גבי מפיות שהיה לוקח מהבר, ולפי שיטת איסוף המידע הזו, היה מנתח, מקבל החלטות מבצעיות ומשנע את כוחותיו. הבנתי שאם כך הוא מוריד את הפשיעה, יש ליישם שיטה כזו בכל מחלקות המשטרה, אך באמצעים מתקדמים יותר. כך יכולנו לראות היכן יש פשיעה והיכן ממוקמים כוחות משטרה בזמן אמת. זה אפשר לנו לשנות את המצב בתוך יום ולא בתוך חודש או שנה. זה גרם לירידה דרמטית בפשיעה בניו-יורק , מאז ועד היום, ב-85%. זה הפך אותי למאמין גדול בטכנולוגיות איסוף, שימוש וניתוח של מידע".

ג'וליאני דיבר על החיסרון שקיים בתחום כיום: "אנשים רבים פוחדים להשתמש בטכנולוגיות מידע שישדרגו להם את החיים כיוון שהם פוחדים שיפרצו ויגנבו להם את המידע שלהם. אני מאמין מאוד בטכנולוגיות המאפשרות הגנה מפני גניבת זהות. היום כל אחד צריך כזו 24 שעות ביממה. למשל, לפני שבועות בודדים פתחתי חשבון בנק בפלורידה. מיד קבלתי התרעה כי נפתח חשבון כזה בשמי. זה קרה גם לחבר שלי שמיד השיב כי לא הוא פתח את החשבון. מישהו כנראה גנב את מספר הזהות שלו. היום קל הרבה יותר לגנוב מידע כי הוא לא מפוזר יותר. הכל במכשיר אחד. אם הצלחתם לפרוץ למכשיר הנייד או למחשב של העוזרים שלי, אז כנראה הצלחתם גם להגיע ישירות אליי. חשוב שכל אחד ייקח אחריות על עצמו בנושא זה של הגנת סייבר".

בתשובה לשאלה שהופנתה מהקהל לגבי דונלד טראמפ, אמר: "אין ספק שטראמפ הוא תומך גדול של ישראל, ואין ספק שהוא אויב גדול של הטרור אסלאמי הקיצוני. אני חושב שהוא מאמין במשא ומתן ואם הוא יהיה נשיא הוא יהיה חבר שלכם. יהיה לכם, שוב, על מי לסמוך".

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מובילה את המחקר המדעי בתחום הסייבר מזה למעלה מעשור והושקעו בתחום מיליוני דולרים כחלק מהסכם עם ענקית התקשורת דויטשה טלקום (ההסכם הראשון נחתם בשנת 2004). מאז צברו חוקרי האוניברסיטה ובוגריה מוניטין בין-לאומי בתחום, והתוצאה הינה התמקדות של חברות בין-לאומיות שעוסקות בהגנת סייבר סביב האוניברסיטה. חברות אלו מסתייעות בתשתיות ובהון האנושי והמחקרי של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בסוף הרצאתו העניקה פרופ' כרמי פסלון בדמות יונה לג'וליאני.
 15-03-2016_224.jpg