29 אפר' 2015
Abed_Asi.jpg
עבדאלקאדר עאסי, דוקטורנט מהמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, קיבל בימים אלה את מלגת  דן דוד כהוקרה בחשיבות עבודת הדוקטורט  שלו ותרומתה לחשיפת מידע הנמצא בכתבים היסטוריים עתיקים. גובה המלגה   15,000 דולר.

פרס דן דוד,  פרס בינלאומי המנוהל באוניברסיטת תל אביב, יחלק זו השנה  ה-14 שלושה פרסים בשווי מיליון דולר , על הישגים יוצאי דופן התורמים  לאנושות, בתחומי המדע, הרוח, האמנות, ועולם העסקים. הפרס הינו פרי  יוזמתו של איש העסקים והנדבן הבינלאומי דן דוד שהלך לעולמו לפני מספר  שנים. התחומים בהם ניתנים השנה הפרסים הינם: בממד העבר - אחזור העבר- היסטוריונים ומקורותיהם, בממד ההווה - מהפיכת המידע, בממד העתיד - ביואינפורמטיקה. הזוכים תורמים 10% מכספי הפרס ל-20 מלגות  המיועדות לחוקרים צעירים בשלבי הדוקטורט והבתר-דוקטורט בארץ ובעולם

עבודת המחקר של עאסי מתמקדת בניתוח מסמכים סרוקים, ובפרט מסמכים  היסטוריים. קבוצת המחקר, בהנחייתם של פרופ' קלרה קדם ופרופ' ג'יהאד  אלסאנע, שואפת לפתח כלים יעודיים שיעזרו לחוקרים מתחומים כמו:  היסטוריה, פליאוגרפיה וכדומה, לנתח ולקטלג את המסמכים ההיסטוריים בצורה  אוטומטית. כלים אלו יתרמו למינוף מספר כתבי היד המקוטלגים ויתרמו רבות  לפיענוח הידע הרב אשר טמון בכתבי היד ההיסטוריים. עבודת הדוקטורט של  עאסי מתמקדת בניתוח מבנה הדפים הסרוקים, על מנת לחלק את הדף לאזורים  הומוגניים, כמו: טקסט, אילוסטרציות, הערות שוליים ועוד. בנוסף, עאסי  הספיק, במהלך לימודי הדוקטורט, להציע פתרונות לבעיות כמו השוואה  אוטומטית של תכני המסמכים ההיסטוריים וזיהוי אוטומטי של כותבי המסמכים.  השיטות שעאסי הציע במהלך עבודת הדוקטורט, יתרמו רבות לחיפוש וסיווג  מסמכים היסטוריים בתוך מאגרי ידע גדולים הנגישים כיום לחוקרים מתחומים  שונים נוכח המהפכה הדיגיטלית.

טקס הענקת מלגות  דן דוד יתקיים בנוכחות חתני הפרסים, ביום שני, ה-18  במאי 2015 בשעה 17:30 באוניברסיטת תל אביב. הפרס יוענק לעאסי על ידי  חתן פרס דן דוד לשנת 2015,  מר ג'ימי ווילס, מייסד ויקיפידיה,  האנציקלופדיה האינטרנטית הגדולה בעולם.

תמונה 1.jpg
עבדאלקאדר עאסי עם ג'ימי וולס, מייסד ויקיפדיה וזוכה פרס דן דוד לשנת 2015.
צילום: קובי קנטור