$$News and Reports$$

12 אוג' 2014
 
באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בוצעו לאחרונה שלושה מינויים בתפקידים בכירים בסגל האקדמי: פרופ' עמוס כץ נבחר כדיקן הפקולטה למדעי הבריאות, במקומו של פרופ' גבי שרייבר, שסיים את תפקידו; פרופ' יבחר גנאור - נבחר כדיקן הפקולטה למדעי הטבע במקומו של פרופ' שלומי דולב, שסיים את תפקידו; ופרופ' בוריס זלצמן נבחר כמנהל המכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין, במקומו של פרופ' פדרו ברלינר, שסיים את תפקידו. השלושה נכנסו לתפקידם ב-1 באוגוסט 2014.
 
פרופ' עמוס כץפרופ' עמוס כץ נמנה על בוגרי המחזור הראשון של בית הספר לרפואה בפקולטה למדעי הבריאות אוניברסיטת בן-גוריון. בתחילת דרכו עבד כרופא ראשוני במרפאת בן-יאיר בבאר-שבע והתמחה בקרדיולוגיה במרכז הרפואי סורוקה. במשך שנתיים וחצי השתלם ועסק במחקר בארה"ב בתחום האלקטרופיזיולוגיה הקלינית של הלב. בהמשך שימש כרופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה כ-17 שנה.
 
פרופ' כץ אף צבר ניסיון רב בתחום הניהול הרפואי. במרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה ניהל בין השנים 1995 – 2005 את היחידה לאלקטרופיזיולוגיה ובין השנים  1993 – 1999 שימש כסגן מנהל המערך הקרדיולוגי. מ- 2006 עד היום משמש כמנהל המערך הקרדיולוגי במרכז רפואי ברזילי. במסגרת הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון עוסק פרופ' כץ במגוון תפקידים ועיסוקים הכוללים מחקר, הנחייה, הרצאות פרונטאליות וועדות הוראה שונות.  כמו כן, פרופ' כץ משתתף באופן קבוע בוועדות ומועצות ארציות ובינלאומית בנושאי ההתמחות שלו אחת מהן היא המועצה הלאומית למניעת וטיפול במחלות לב.
 
כחוקר- מעורב פרופ' כץ במחקר קליני שהניב פרסומים בתחום הקרדיולוגיה והאלקטרופיזיולוגיה. מעורבות יחד עם פרופ' אריה מורן וד"ר יורם עציון בהקמת מעבדת מחקר בסיסי בחקר הלב והפרעות קצב, אשר מנוהלת כיום ע"י דר' יורם עציון.
 
פרופ' יבחר גנאורפרופ' יבחר גנאור כיהן עד לפני שנה כראש המחלקה למדעי הגיאולוגיה והסביבה באוניברסיטה.מחקריו של פרופ' גנאור משמשים דוגמא לחשיבות של מחקר בסיסי: על אף שאינם עוסקים ביישומים הנדסיים, תוצאותיהם מהוות נדבך קריטי לתכנון פתרונות לבעיות סביבה מעשיות. מחקריו מתמקדים בגיאוכימיה סביבתית – חקר שאלות גיאולוגיות וסביבתיות באמצעות כלים כימיים.
 
בין השאר, פרופ' גנאור עסק בשנים האחרונות בשאלות הקשורות לעתיד ים המלח, רדיואקטיבית טבעית במים, מזהמים ברמת חובב, וקבורה גיאולוגית של פחמן דו חמצני. פרופ' גנאור כיהן כעורך וחבר מערכת בכתב העת המדעי Geochimica et Cosmochimica Acta (GCA), כתב העת המרכזי בתחום הגיאוכימיה.  GCA הוא כתב עת מקצועי בינלאומי המשותף לחברה הגיאוכימית הבינלאומית ולחברה המטאורולוגית.  בתפקידו כעורך, פרופסור גנאור היה אחראי על בחינת האיכות המדעית של חלק מהמאמרים שהוגשו לפרסום בכתב העת.
 
פרופ' בוריס זלצמןפרופ' בוריס זלצמן, מתמטיקאי שימושי בהכשרתו, הוא פרופסור מן המניין במכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. פרופ' זלצמן קיבל תואר דוקטור במתמטיקה שימושית מאוניברסיטת נובוסיבירסק ב-1989, עלה לישראל בשנת 1991 והצטרף למכונים לחקר המדבר ב-1993. בשנת 1996 הפך למרצה מן המניין.
 
עם הצטרפותו למכונים לחקר המדבר, החל לשתף פעולה עם פרופ' יצחק רובינשטיין. מחקרם מתמקד בניסיון להסביר תעלומה רבת שנים בנושא הובלת יונים  - התופעה של מוליכות על-גבולית דרך ממברנה טעונה. המחקר המשותף שלהם הוביל לניבוי התיאורטי ולאימות ניסיוני של קיומו של סוג חדש של אי יציבות הידרודינמית בהולכת יונים מאלקטרוליטה לממברנה טעונה. מלבד חשיבותו של הגילוי המדעי הבסיסי, הגילוי הזה הוא בעל ערך יישומי בתחומים כמו אלקטרוכימיה, מיקרו-פלואידים והתפלת מים על ידי אלקטרו דיאליזה. ממצא זה גם פתר תעלומה מדעית וגם פתח כיוונים חדשים במחקר תיאורטי וניסיוני בתחום של דינמיקה של נוזלים. 
 
בוריס זלצמן פרסם כ-50 מאמרים בכתבי עת בעלי השפעה מדעית גבוהה. בשנת 2012 הוא נבחר לשמש כמנהל מכון שוויצריה לחקר אנרגיה וסביבה של אזורים צחיחים.