08 מרץ 2017
women2017.png

לכבוד יום האישה הבינלאומי 2017 יזם ארגון הבוגרים ראיונות עם 10 בוגרות.

כל אחת בתחומה מייצגת את תהליך הלמידה ההתפתחות והצמיחה האישי שלה. הן חושפות בפנינו את השקפת עולמן, חלומותיהן ושאיפותיהן ומהוות מודל להשראה.

לקריאת הגיליון המלא >>

הבוגרות שלנו

אלוף (מיל') אורנה ברביבאי
בת 54, אמא לשלושה ילדים, סבתא לשתי נכדות, גרה בגבעתיים. שירתה בצבא כמעט 34 שנים, כל התפקידים בתחום ניהול משאבי אנוש. בתפקידה האחרון כיהנה כראש אגף כוח אדם וכאלופה במטה הכללי. בעלת תואר ראשון מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני במדעי המדינה במסגרת המכללה לביטחון לאומי באוניברסיטת חיפה. כיום היא מנכ"לית הקרן למיזמים לאומיים, קרן ששמה לעצמה מטרה לייצר שיתופי פעולה בין מגזרים על-מנת לחולל השפעה ברמה הלאומית ולטפל בסוגיות מורכבות

עו"ד ענבר ברקוביץ אפרים
עורכת דין ומרצה ומייסדת 'נקודת שוויון' הבית לקידום שפה שוויונית בעסקים, בחינוך ובחברה. מתגוררת בישוב גבעות בר, נשואה ואם לשלושה ילדים. בעלת שני תארים בלימודי המזרח התיכון מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ושני תארים נוספים בלימודי משפטים. עוסקת בהסכמים, בזכויות יוצרים ובדיני עבודה. מייסדת את "נקודת שוויון"  - בית להרצאות ולסדנאות למקומות עבודה, צוותי חינוך, הורים בו היא מציגה את "שפת השוויון", שיטה לחיזוק תחושת הערך העצמי של האדם, החל מהגיל הרך

מאיה גורה
בת 39, גרה ברשפון, יזמת הייטק סדרתית, נשואה+2. בעלת תואר ראשון במדעי התנהגות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תואר שני במנהל עסקים במסלול פסיכולוגיה עסקית במכללה למנהל ותואר שני בקרימינולוגיה קלינית באוניברסיטת בר אילן. מייסדת אפליקציית 'מיסביז' המאפשרת הזמנת שירותי טיפוח מקצועיים לבית הלקוחה, במשרד או בכל מקום אחר שמשתלב בלוח הזמנים העמוס כל כך של נשים בימינו.

ד"ר חפצי זוהר
משמשת החל משנת 2008 כמ"מ וסגנית ראש העיר ומחזיקת תיקי החינוך והרווחה של עיריית באר-שבע. נולדה, גדלה והתחנכה בעיר. בוגרת תואר ראשון בכימיה מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.​

נגה טלטש בצלאלי
נשואה לאלעד ואם לשלושה. גרה בתל-אביב וחברה בקיבוץ עירוני, חלק מתנועת הבוגרים "דרור ישראל". רכזת תחום זקנה ברשת "דרור בתי חינוך" ועוסקת ביצירת הכשרה חדשה בתחום הטיפול בזקנים שמטרתה להיטיב עם המטפלים ע"י הפיכת עיסוק זה למקצוע מכובד וראוי, ובתוך כך להיטיב ולשפר את איכות חייהם של הזקנים. בוגרת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ממכללת תל-חי ותואר שני בגרונטולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

ד"ר ענת כהן-דייג
בוגרת תואר ראשון מהמחלקה למדעי החיים. בהמשך למדה תארים מתקדמים בביולוגיה במכון וייצמן שלאחריהם החליטה להתמקד בצד היישומי של פיתוחים מדעיים. היום היא מנכ"לית ונשיאת קופיוג'ן, חברת ביוטכנולוגיה המעסיקה כמאה עובדים בישראל ובארה"ב ונסחרת בנאסד"ק ובבורסה בת"א. היא מתגוררת ברחובות עם בן זוגה ושתי בנותיה.

פרופ' שירה כנפו
רופאה וחוקרת מוח. השלימה את הדוקטורט בתחום מדעי המוח בשנת 2004, במקביל לשנת הסטאז' במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה. לאחר השלמת פוסט-דוקטורט בספרד, קיבלה משרה במכון לביולוגיה מולקולרית במדריד. החל משנת 2013 מכהנת כפרופ' במכון לביופיזיקה, באוניברסיטת חבל הבסקים ומנהלת המעבדה לקוגניציה מולקולרית,  בה נחקרות דרכים חדשות וחדשניות לשיפור הזיכרון.

יעל מבורך
סגנית הממונה על התקציבים במשרד האוצר ואחראית על תחום המאקרו: גיבוש המדיניות הפיסקלית, גיבוש תקציב המדינה וחוק ההסדרים, נושאי פנסיה וכן הגברת התחרות במערכת הפיננסית והבנקאית. בוגרת תואר ראשון בכלכלה עם התמחות בפוליטיקה וממשל ותואר שני במנהל עסקים בתכנית המצטיינים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מתגוררת בתל אביב, נשואה ואם לשלושה ילדים: איתן (5), אלה (2), ואייל (5 חודשים).

נגה סדן ודפנה נקש
סדן, בת 29, נשואה לאלמוג, גרה בבאר-שבע. יזמת בתחום היד שנייה: בעלת חנות יד שנייה ניידת בתוך מיניבוס (old school) וכותבת הבלוג "חמש שקל" בנושא משנת 2009. בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וקוגניציה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובעלת רישיון נהיגה על משאית.
נקש, במקור ממושב ניר חן, בוגרת פנימיית בויאר בתיכון ותואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מתגוררת בבאר-שבע ועובדת בחברה לשיווק דיגיטלי. בשעות הערב בערב מעבירה שיעורי הולה-הופ ומכינה חישוקים בעבודת יד.

דפנה ונגה מתנדבות יחדיו כמנהלות סניף בניית האתרים בבן-גוריון של ארגון she codes;שמטרתו להעלות את אחוז הנשים המתכנתות ב-50% בתוך עשור. חוץ מזה, השתיים הן מייסדות של הסטארט-אפ  drobe it, פלטפורמה חברתית המאפשרת לחלוק סגנון אישי וגם את הבגדים בין הארונות הווירטואליים של המשתמשות.

בוגרינו היקרים, המשיכו בעשייתכם המשמעותית, עלו והצליחו בדרכיכם והגשימו מטרותיכם.

​​​​​