23 אפר' 2014
פרופ' נחום פינגר
לשכת המהנדסים והאדריכלים בישראל העניקה לאחרונה פרס מפעל חיים לרקטור אוניברסיטת בן-גוריון לשעבר, פרופ' (אמריטוס) נחום פינגר.

הפרס הוענק לו במסגרת הכינוס ה-18 להנדסת תעשיה וניהול שהתקיים במלון דן פנורמה בתל אביב, המהווה את האירוע המרכזי עבור העוסקים בהנדסת תעשיה וניהול. במסגרתו נפגשים אנשי תעשיה, ממשל, גופים ציבוריים ופרטיים, אקדמיה ועוד, לצורך עדכון הדדי וקביעת מתווה למקצוע.

פרופ' נחום פינגר כיהן עד לאחרונה (מרץ 2012) כסגן יו"ר המועצה להשכלה גבוהה וכיו"ר ועדת המשנה שלה להערכת איכות והבטחתה. כפרופסור להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הוא כיהן כראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול (1978-1984, 1975-1976), כדיקן הפקולטה למדעי ההנדסה (1989-1994) וכרקטור האוניברסיטה (1994-2002). לפרופסור פינגר תארים B.Sc., M.Sc., Eng.Sc.D. בהנדסת תעשייה וניהול וכן התארים .M.Phil, Ed.D. בחינוך מאוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק. תחומי המחקר שלו כוללים: השפעת תמריצים ממשלתיים על ניהול, פריון בענפי התעשייה והשירותים, שיפור שיטות ואיכות וחינוך הנדסי-טכנולוגי.