"אישה ב-שלה" הינו פרויקט מחקרי הפועל ללא מטרות רווח, אשר הוקם באוניברסיטת בן- גוריון במרכז לחקר וקידום בריאות האישה. מטרת הפרויקט היא לבסס מאגר נתונים שיאפשר ביצוע מחקרים בנושא טיפול רגשי, פרטני וקבוצתי לנשים וגברים מעל גיל 18. הפונים לטיפול חותמים על טופס הסכמה מדעת על השתתפות במחקר וממלאים שאלון ראשוני. הטיפולים בתשלום ונערכים על ידי אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. הגישות הטיפוליות מבוססות על מחקר אמפירי וניסיון קליני עשיר. הטיפול המוצע בפרויקט מתנהל במגוון שפות, טכניקות וסגנונות טיפול שונים.
ייחודיות הפרויקט:
הטיפול הניתן במסגרת הפרויקט רגיש לסוגיות של מגדר ורב תרבותיות, זאת מתוך ההנחה כי נשים וגברים מושפעים מסביבתם החברתית – תרבותית, כמו גם מיחסיהם הבינאישיים. מטרת הטיפול היא לסייע לאדם להתבונן בעולמו הפנימי, לעודד אותו להבין את עצמו טוב יותר, להכיר בכוחותיו ולאפשר לו להרחיב את אפשרויות הבחירה בתחומי חייו השונים. קיימת גמישות מרבית בקביעת מועד הטיפול לנוחיות המטופל.
"אישה ב-שלה" פועל בשיתוף עם שירותי בריאות, ארגוני נשים, לשכות לשירותים חברתיים, מרכזים קהילתיים, עובדים סוציאליים, צוות מטפלים גיי- פריינדלי ושירותי טיפול מקצועיים.
צוות המטפלים:
הצוות המקצועי של הפרויקט מונה כיום 12 מטפלים, כולם אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. המטפלים הינם פסיכותרפיסטים ועובדים סוציאליים בעלי תואר שני ושלישי. הצוות משתמש בטכניקות ובגישות טיפוליות מגוונות על מנת לסייע למטופלים להתמודד עם הסוגיות השונות שעולות בטיפול.
למטפלים בפרויקט תחומי התמחות רבים: טיפול דינמי ארוך וקצר מועד, התערבויות במשבר, טיפול התנהגותי- קוגניטיבי, הדרכת הורים, טיפול תמיכתי, טיפול באמנות, פסיכודרמה וטכניקות טיפוליות נוספות, כגון: SE, EMDR, SEE FAR CBT, DBT
סוגיות טיפוליות ותחומי התמחות:
הפרויקט שם דגש על מעגל החיים בתחומים כגון: לימודים וקריירה, זוגיות, מיניות (לרבות זהות ונטייה מינית), הריון, לידה ופוריות, הורות, גיל המעבר, זקנה, שכול, אבל ואובדן.
כמו כן מתמחה הפרויקט בטיפול בקשיי הסתגלות, דימוי עצמי ודימוי גוף, טראומה ופוסט-טראומה, דיכאון, לחץ, חרדה, אובססיות ועוד.
שעות פעילות:
השירות ניתן בכל יום עד שעות הערב וכן בימי ו'.
איך זה עובד?
הפנייה הינה טלפונית או באמצעות המייל.
בהמשך הפנייה המטופל מוזמן לפגישת היכרות עם המנהלת הקלינית של הפרויקט. טרם הפגישה ישלחו למטופל טפסים למילוי עצמי, אותם עליו להביא לפגישת ההיכרות.
מטרת פגישת ההיכרות הינה להכיר את האדם הפונה לטיפול ובהתאם למה שייעלה בפגישה, תתקבל החלטה משותפת של המטופל עם המנהלת הקלינית לגבי המוקדים המרכזיים לטיפול והגישה הטיפולית המתאימה למטופל. כמו כן, נלקחים בחשבון גם הימים והשעות המתאימים לאדם.
משך פגישת ההיכרות הינו שעה.
אורך פגישה טיפולית הינו 50 דקות.
פגישת ההיכרות ומפגשי הטיפול הינם בתשלום.
אין הגבלת מפגשים, הטיפול יימשך ככל שהמטופל והמטפל/ת יחד יחליטו שיש צורך/ רצון לכך.
המענה הטיפולי ניתן במתחם האוניברסיטה, בבניין 17 ובבית הייאס, בניין H1 בחדרי טיפול המותאמים לכך.
צוות השירות:
פרופ' ג'ולי צוויקל – מנהלת המרכז, המרכז לחקר וקידום בריאות האישה.
גב' לימור ניאגו – מנהלת קלינית של פרויקט "אישה ב-שלה".
ניתן לפנות ללימור, המנהלת הקלינית, בטלפון: 08-6428369 womcen@bgu.ac.il