היישום הזוכה מקל על חייהם של קהילת האפוטרופוסים והמטפלים בישראל באמצעות ממשק דיגיטלי לניהול ולמעקב אחר הטיפול הסיעודי היומיומי.

הזכייה הוכרזה אמש (13.6), באירוע שנערך במשרד המשפטים בירושלים, לחתימת הפרויקט המשותף לחברת Google ישראל ולאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בו התמודדו חמישה צוותי סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב שהציגו פיתוחים ייחודיים, שלכולם מטרה אחת: ייעול ושיפור השירות הציבורי לאזרחים.

בנוסף לאוניברסיטה ול-Google שותפים לפרויקט משרד המשפטים, רשות התקשוב הממשלתי והמיזם הלאומי 'ישראל דיגיטלית'.

באירוע הסיום, נחשפו הפרויקטים המשתתפים ואפליקציית 'Appotropus' שמטרתה לייעל את הממשק שמקיימים האפוטרופוסים בישראל מול המדינה - הוכרזה כזוכה. 

הפרסים הכספיים שקיבל כל סטודנט שהגיע לשלב הגמר, נע בין 5,000-​1,000 ₪.​
הפרויקט הזוכה לווה מקצועית על ידי האגף לאפוטרופסות במשרד המשפטים.

בתמונה, שורה עליונה מימין לשמאל: אמי פלמור, שמעון שמואלי, דנה גביש, יוגב שמני, דרור מרגלית, עמית טורנר
בשורה התחתונה: רועי הרשקוביץ, רותם ברוך, שיר מילשטיין | צילום: נעם שרון


את הצוות הזוכה בחרה ועדת שיפוט שחבריה: עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, יוגב שמני, מנהל ממשל זמין, רשות התקשוב הממשלתי; דוד ברקת, סגן הנשיאה ומנכ"ל אוניברסיטת בן- גוריון בנגב; אלדד קנטי, סמנכ"ל אסטרטגיה ומדיניות במשרד המשפטים; קרן קציר שטיבל, רשות התקשוב הממשלתי; דנה גביש, סמנכ״לית יזמות וחדשנות ב- BGN חברת הטכנולוגיות שלאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ודרור מרגלית, משנה לטכנולוגיות במטה ישראל דיגיטלית. 

לצד האפליקציה המנצחת התחרו גם צוותים נוספים שהציגו את הפיתוחים הבאים: האפליקציה שזכתה במקום השני היא ​'PharmaSee' ומטרתה לסייע בזיהוי תרופות ומעקב תרופתי ויצירת ממשק רופא – רוקח – לקוח עבור אוכלוסיית לקויי הראייה; האפליקציה שזכתה במקום השלישי 'EasyAccess' ממפה באופן מהימן ומפורט מקומות בילוי נגישים - בקרבת מקום ולפי בחירה- המיפוי מתבצע על ידי בעלי המוגבלויות בעצמם - לפי קריטריונים שונים ובהתאם למוגבלות של כל אדם.

כמו כן, התמודדו אפליקציית 'Air-Pal', המקנה תשתית המאפשרת לענות על צרכים ביטחוניים באמצעות רחפנים- שירות שמיועד לגופים שונים שבטחון האזרח בראש סדר העדיפויות שלהם כגון עיריות, מועצות מקומיות וגופים ביטחוניים והיישום 
'Trade-Marker' המייעל משמעותית את עבודתו של בוחן סימני המסחר באמצעות רשת עצבית מלאכותית, אלגוריתמים קלאסיים והתאמת תיוגי עצמים המופעים בתמונות.​


הטקס נערך במעמד בכירים מהאקדמיה ומהמגזר הציבורי וביניהם: עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, דוד ברקת, מנכ"ל וסגן נשיאת אוניברסיטת בן- גוריון בנגב, נציגי רשות התאגידים במשרד המשפטים, נציגי ממשל זמין ורשות התיקשוב, נציגי ישראל דיגיטלית, בכירים בחברות היי- טק ועוד.​

דוד ברקת, מנכ"ל אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: "יזמות היא חלק מרכזי מהמפעל האקדמי בנגב. אנו מאמינים כי מפעל חשוב זה בשיתוף גוגל יימשך לשנים רבות ובנוסף לסטודנטים ישדרג את הכלכלה והחברה הישראלית. אני מודה ומברך את כל שותפינו לדרך על העשייה הברוכה בחודשים האחרונים".

עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים: משרד המשפטים גאה על שיתוף פעולה שמקדם חדשנות בתחומי פעילותו. החיבור עם גוגל ואונ׳ בן-גוריון בנגב הוא חלק ממכלול פעילות שאני מקדמת שחותרת לשפר את השירות לאזרח ולפתח מיומנויות ושירותים בדרכים לא קונבנציונליות, תוך קידום אקלים ארגוני מעודד יצירתיות וחדשנות.

שמעון שמואלי, מנהל מדיניות ציבורית ב- Google ישראל: "אוניברסיטת בן-גוריון בנגב שיתפה איתנו פעולה בצורה יוצאת מן הכלל והסטודנטים הוכיחו יצירתיות וחשיבה חדשנית, אני מודה על ההזדמנות הנפלאה".

יוגב שמני, מנהל ממשל זמין, רשות התקשוב הממשלתי: "אנשים בשירות הציבורי רוצים לעשות מדינה יותר טובה. אנחנו ברשות התקשוב, בשביל לשים את האזרח במרכז, נותנים לו 485 שירותים ברשת מקצה לקצה. אולם, אנחנו מבינים שאנחנו כממשלה לא נדע לייצר את כל הפתרונות לבד. לכן לשיתוף פעולה עם האקדמיה ועם חברת ענק כמו גוגל יש חשיבות עצומה. כך מייצרים מדינה שיותר נוח וטוב לחיות בה".

את הפרויקט הובילו ויזמו שגיא לנגר, מנהל שיווק ופיתוח אקדמי באוניברסיטת  בן-גוריון בנגב ושמעון שמואלי, מנהל מדיניות ציבורית בחברת Google ; ההנחיה האקדמית והטכנולוגית לסטודנטים ניתנה על ידי ד״ר ארנון שטורם, המנהל האקדמי של הפרויקט, וד"ר מג'יד קסיס מנהל הפרויקט.

בפרויקט המשותף השתתפו סטודנטים מאוניברסיטת בן- גוריון בנגב שגובשו בצוותים בינתחומיים ממחלקות שונות באוניברסיטה, בינהן מדעי המחשב, הנדסת תכנה, הנדסת מערכות מידע, בית הספר לרפואה, הנדסת תעשייה וניהול, כלכלה, פסיכולוגיה ועוד. הפרויקט הוא פרי יוזמה משותפת של האוני' וחברת גוגל ישראל והוא נוצר לפני 4 שנים מתוך מטרה להוביל לגיבוש רעיונות ומיזמים טכנולוגיים חדשניים שיובילו לשיפור השירות המקוון תוך דגש על המגזר הציבורי. 

 


 לאלבום התמנוות מן האירוע »