Lock on keyboard 

| תכנית תואר שני במסלול אבטחת המרחב המקוון (Cyber Space Security)

התכנית לתואר שני במסלול אבטחת המרחב המקוון הינה משותפת למחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע והמחלקה למדעי המחשב.

הלימודים מיועדים להכשיר חוקרים ואנשי מקצוע ברמה אנליטית גבוהה, בתחום אבטחת מידע במרחב המקוון, הנמצא בחוד החנית של התעשייה הטכנולוגית בעולם. הלימודים מעניקים לבוגרים כלים מדעיים וטכנולוגיים המאפשרים להם להתמודד עם האתגרים בתחום הסייבר, ולהשתלב בהצלחה הן בחברות ההיי-טק והן במערכת הביטחון, הנותנת מענה לאיומים על המרחב המקוון של מדינת ישראל.

הלימודים מכסים נושאים מגוונים, כמו זיהוי תקיפות ואנומליות, שיטות קריפטוגרפיות, קוד עוין, אבטחת רשתות והנדסת מערכות ממוחשבות. 

תכנית הלימודים נפרשת על פני שנתיים אקדמאיות (4 סמסטרים), ומאפשר לרכז קורסים ביום בודד במהלך השבוע, על מנת לאפשר לסטודנטים לעבוד או לשרת בצבא במהלך לימודי התואר. הסטודנטים בתכנית מחויבים לכתיבת תזה מחקרית בתחום.

הלימודים כוללים 36 נקודות זכות אקדמיות לתלמידי מדעי המחשב ו39 נקודות זכות אקדמיות לתלמידי הנדסת מערכות תוכנה ומידע , המורכבות מ:

  • ​​
    המחלקה להנ​דסת מערכות תוכנה ומידע
    המחלקה למדעי המחשב​
    ​קורסי חובה
    3 נק"ז3 או 4 נק"ז
    ​קורסי בחירה מתוך רשימה
    5-7 נק"ז
    ​​5-6 נק"ז
    ​עבודת תזה
    15 נק"ז12 נק"ז
    קורסי בחירה
    14-16 נק"ז
    14-16 נק"ז

  •  ​​​​​​​​

  • | למה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב?

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ידועה כמובילה בתחום הסייבר בארץ ובעולם, ומציעה לסטודנטים בתכנית תחומי מחקר מרתקים, חלקם בשיתוף עם חברות בינלאומיות בתעשיית הסייבר, כגון IBM, דויטשה טלקום, Dell-EMC, Microsoft ועוד, וכן עם גופים ביטחוניים כדוגמת משרד הביטחון ומפא"ת. כמו כן, באוניברסיטה פועלות מעבדות מחקר של מטה הסייבר הלאומי, של חברת דויטשה טלקום וכן מרכז מצויינות בתחום הסייבר של IBM.

האוניברסיטה מציעה מלגות שכר לימוד ומלגות קיום תחרותיות למועמדים המעוניינים לעבוד במשרה מלאה כחוקרים במחלקה למדעי המחשב או במחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע.

| תנאי קבלה

הלימודים מיועדים בעיקר לבוגרי תואר ראשון במדעי המחשב, בהנדסת מערכות מידע, בהנדסת תוכנה ובהנדסת מערכות תקשורת, מאוניברסיטאות ומכללות מובילות, אשר סיימו בציון ממוצע של 82 לפחות. בוגרי תארים ראשונים בתחומי הנדסה ומיחשוב אחרים, ובמקרים חריגים גם תלמידים ללא רקע אקדמי מתאים, עשויים להתקבל בכפוף להשלמת קורסים נבחרים מבין קורסי החובה לתואר ראשון במחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע והמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון בנגב.

וועדת הקבלה לתכנית רשאית לדרוש עמידה בתנאים נוספים, כגון מדרג המועמד ביחס לבוגרים אחרים שלמדו לאותו תואר, ניסיון מקצועי של המועמד ועוד.

| עבודת מחקר (תזה)

הסטודנטים בתכנית נדרשים לבצע עבודת מחקר (תזה) בתחום הסייבר, בהנחיית חבר סגל מהמחלקה למדעי המחשב או מהמחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע. לתהליך כתיבת הצעת המחקר ניגשים הסטודנטים כבר עם תחילת הלימודים בתכנית. נושאי המחקר במחלקות בתחום הסייבר הם מגוונים ומרתקים, וחלקם מבוצעים עם חברות בתעשיית הסייבר הממוקמות בפארק ההייטק הצמוד לאוניברסיטה.

האוניברסיטה מעמידה מלגות ואפשרויות העסקה לסטודנטים המעוניינים להתמקד ולעבוד במחקר במהלך לימודיהם.