​​​​​​​
הפקולטה למדעי ההנדסה הינה הגדולה מבין חמשת הפקולטות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב​

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הינה בין 3 המובילות בארץ בתחומי ההנדסה וממוקמת בין  המובילות בתחומה בעולם. הפקולטה למדעי ההנדסה מאגדת חמש-עשרה מחלקות ויחידות בכל תחומי ההנדסה, עם כ- 200 חברי סגל אקדמי בכיר. בפקולטה לומדים כ-6500 סטודנטים לתארים ראשון, שני ושלישי, במגוון רחב של תחומי ההנדסה, חלקם ייחודיים רק לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. עם חברי הסגל האקדמי של הפקולטה נמנים חוקרים אשר מחקריהם הציבו אותה בחזית עולם המחקר בארץ ובעולם.

משימתה העיקרית של הפקולטה היא להכשיר מהנדסים איכותיים במגוון מקצועות ההנדסה ולהקנות להם כלים וידע שיאפשרו להם להוביל ולהנהיג את התעשיות עתירות הידע והמחקר.

הפקולטה אחראית מדי שנה על הכשרתם של כשליש מסך כל בוגרי מקצועות ההנדסה בישראל והיא ידועה באיכות ההוראה והמחקר המתבצעים בה, כמו כן ברלוונטיות ובקשר ההדוק שלה עם התעשייה.​

חוברת הפקולטה 

חוברת.jpg 

המחל​​​קה למדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון צמחה כתוכנית למדעי המחשב במחלקה למתמטיקה, והפכה למחלקה עצמאית בשנת 2000. 

מחלקה זו הינה בין המחלקות הצעירות באוניברסיטה וקצב צמיחתה הוא המהיר ביותר. עם מעל ל-1500 סטודנטים וכ-45 אנשי סגל, היא כיום המחלקה הגדולה באוניברסיטה. המחלקה עוסקת במחקר הנפרש על פני כל תחומי מדעי המחשב וזוכה להערכה בינלאומית על פועלה המחקרית. אנו גאים באווירת המחקר התוססת, במעבדות החדשניות ובאווירה החברית השוררת במחלקתנו.

המחלקה מציעה את כל מגוון התארים - בוגר, מוסמך ודוקטור לפילוסופיה, במספר תוכניות לימודים שונות. במסגרת התואר הראשון, אנו מציעים מלבד המסלול הכללי גם התמחויות שונות, כגון: ביואינפורמטיקה, מדעי הנתונים, בינה מלאכותית, הנדסת תוכנה (בשיתוף עם המחלקה להנדסת מערכות תכנה ומידע) ועוד, וכן תארים משולבים עם מתמטיקה, פיסיקה, הנדסת חשמל ומחשבים, כימיה, גאולוגיה, מדעי המוח, מדעי הרוח והחברה ועוד. במסגרת תואר מוסמך, אנו מציעים מסלול כללי וכן מספר מגמות לימוד, ביניהן: ביולוגיה חישובית, אבטחת סייבר, אינטליגנציה מלאכותית ומערכות אוטונומיות ועוד. כל תוכניות הלימוד במחלקה משלבות ביסוס תאורטי עם חשיפה ליישומים מעשיים. כתוצאה מכך, בוגרינו מאד מוערכים בתעשייה ובאוניברסיטאות מובילות בעולם.

במחלקה קבוצות מחקר חזקות בתאוריה של מדעי המחשב, אינטליגנציה מלאכותית, אבטחת המרחב המקוון, למידת מכונה ולמידה עמוקה, קריפטוגרפיה, חישוב מדעי, ראייה חישובית, רשתות תקשורת ומערכות מבוזרות, ועוד. בעוד שמחקר בסיסי ויישומי והוראה הם בראש מעייניה של כל יחידה אקדמית, המחלקה רואה בהובלת פיתוח הנגב על ידי שיתוף פעולה עם סקטור ההי-טק בבאר שבע וסביבותיה מטרה חשובה נוספת. עם הגידול בפארק התעשייתיות המתקדמות ומעבר יחידות טכנולוגיה עילית לאזור, אנו צופים גם גידול במספר שיתופי הפעולה עם התעשייה וחיזוק נוסף של פעילות המחקר של חוקרי המחלקה.

 מדעי המחשב ברושור.pdf


​​מאגר חוקרים ותחומי מחקר בפקולטה למדעי ההנדסה

מאגר חוקרים אוניברסיטאי

מאגר חוקרים ותחומי מחקר במחלקה למדעי המחשב

מחלקות בפקולטה למדעי ההנדסה :

בית הספר להנדסת חשמל ומחשבים

הנדסת מכונות

הנדסה כימית

הנדסת תעשיה וניהול

הנדסת חומרים

הנדסה גרעינית

הנדסה ביורפואית

הנדסת ביוטכנולוגיה

הנדסת מערכות תוכנה ומידע

הנדסת תוכנה

הנדסה סביבתית ואזרחית

הנדסת אנרגיה

הנדסת מערכות





​​​​​​​​​​​