ברוכים הבאים למחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

תחום הביוטכנולוגיה תופס תאוצה בשנים האחרונות בגלל החזון שהוא יוצר- חזון שמתחיל בפיתוח תרופה או תרפיה גנטית למחלה חשוכת מרפא, דרך שכפול איברים חיוניים לצורך השתלה ועד לטיפול במפגעים סביבתיים ושמירת איכות החיים. המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מכשירה אנשים להתמודד עם אתגרים אלו, ומשלבת הוראה ומחקר רב-תחומי, על-ידי מגוון חברי סגל מתחומי ההנדסה, הביולוגיה, הכימיה, והפיזיקה.

המחלקה מציעה תוכניות לימוד לתואר ראשון (B.Sc. ), שני (.M.Sc ) ושלישי (Ph.D.) המבוססות על הוראה והכשרה בין-תחומית מגוונת. ארבע שנות הלימוד לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה מאפשרות לסטודנטים ללמוד שילוב ייחודי של קורסים בסיסים במדעי ההנדסה, ביולוגיה, כימיה ופיסיקה ואחר-כך, קורסים מתקדמים בהנדסת ביוטכנולוגיה הכוללים: הנדסה גנטית,ביוראקטורים והפרדת חלבונים, תרביות תאים, כמו גם אתיקה ומשפט בביוטכנולוגיה ומנהל עסקים. בשנת הלימודים האחרונה לתואר, במהלך פרויקט הגמר הסטודנטים מתנסים במחקר עצמאי במעבדות חברי הסגל או כחלק מעבודה בתעשיית הביוטכנולוגיה. בוגרי המחלקה מוכשרים לעבודה ומחקר בסביבות עבודה רב-תחומיות וגם בכאלו יותר ספציפיות וממוקדות – וזו איכות נדירה שהמחלקה מעודדת.

תוכניות הלימודים למוסמכים – שנתיים לתואר שני (M.Sc) וארבע שנים לתואר שלישי (Ph.D ), מבוססות בעיקר על מחקר במעבדות המחלקה בהנחיית חברי הסגל. מהסטודנטים נדרשת עבודת מחקר ברמה גבוהה המתפרסמת בכתבי עת מובילים בתחום. מבחר נושאי המחקר במחלקה רחב ביותר, ומתמקד באלו הנחשבים לטכנולוגיות העילית שבביוטכנולוגיה, כגון: הנדסת רקמות ותאי גזע, ביו-חומרים חכמים, ביו-שבבים, ביו-חיישנים, ננו-ביוטכנולוגיה, הנדסה גנטית, פרוטאומיקה וגליקומיקה, שחרור מבוקר של תרופות, סביבה, אנרגיה מתחדשת, כמו גם תהליכים ביוטכנולוגים מסורתיים מבוססי ביוראקטורים, תהליכי הפרדה לייצור תרופות וטיפול במפגעים סביבתיים .

בוגרי התוכנית שלנו התקבלו כחברי סגל או כבתר-דוקטורטנטים באוניברסיטאות יוקרתיות. אחרים נושאי תפקידים מאתגרים בתעשייה הביוטכנולוגית והפארמצבטית בארץ ובחו"ל. בין הבוגרים שלנו יש כאלו שפנו ליזמות והקימו חברות הזנק המבוססות על פיתוחים במהלך לימודיהם.

למה ללמוד אצלנו?

הצטרפו למחלקה, סביבת לימוד צעירה ודינאמית המעודכנת בחידושים האחרונים בתחום הוראה מקיפה ממחקר בסיסי ועד רלוונטיות גבוהה לתעשייה, תוכנית לימודים מגוונת ייחודית כמו גם מסלולים למצטיינים​
קישור למצגת הסברה
קישור לסרטון תדמית

מגמות

בנוסף, המחלקה מציעה 3 מגמות לימוד במסגרת התואר הראשון:

1.מגמה רפואית
2.מגמה לסביבה ואנרגיה
3.מגמה לננו ביוטכנולוגיה

בוגרי המחלקה מוכשרים לעבודה ומחקר בסביבות עבודה רב תחומית וגם ככאלו יותר ספציפיות וממוקדות וזו איכות נדירה שהמחלקה מעודדת.

כיום לא קיימת בישראל תוכנית מקבילה או דומה. לכן תוכנית לימודים זו מהווה מסגרת חדשנית וייחודית העונה לצרכים אקדמיים בתחומים המשלבים הנדסה ומדעי החיים.