לפני 44​ שנים ייסדה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב את תוכנית הדירות הפתוחות אשר קנתה לה במרוצת השנים מוניטין בארץ ובעולם. התוכנית מהווה ביטוי מובהק למעורבותה המיוחדת של האוניברסיטה בקהילה. ​

באמצעות התוכנית נחשפים הסטודנטים באופן מושכל לקשיים עימם מתמודדת החברה הישראלית, רוכשים כלים לעשייה ולשינוי, מפתחים כישורי מנהיגות בעלת מודעות ורגישות חברתית, המכוונת לשיפור מצבה של הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של מדינת ישראל.

IMG_3783 (2).jpgIMG_3315.jpg

חזון התוכנית:

קידום אחריות קהילתית משותפת

מטרות התו​כנית:

• טיפוח תפיסה ערכית, מודעות ורגישות חברתית
  • טיפוח כישורי מנהיגות ויזמות חברתית
  •  יצירת מרחב פעולה ללמידה ולעשייה קהילתית

איך פועל​​ת התוכנית:

תוכנית הדירות הפתוחות מספקת לסטודנטים החברים בה הזדמנ​ות מיוחדת במינה לחוות ולהכיר מקרוב את חיי הקהילה בעיר באר שבע, להשפיע, להביא לשינוי משמעותי בקהילה, ללמוד ולצמוח אישית.

התוכנית מאפשרת לסטודנטים החברים בה להשתלב בפעילות חברתית מיוחדת וחוויתית המחנכת לערכים ולפיתוח חברה בריאה וצודקת.

הסטודנטים מקיימים פעילויות שונות למען הקהילה ובשיתוף הקהילה במטרה לקדם אחריות קהילתית משותפת (העצמת הקהילה, יצירת מרחב לעשייה, טיפוח כישורי מנהיגות ויזמות חברתית בקרב הסטודנטים).

הפעילות מתקיימת באזור המגורים של הסטודנטים והסטודנטיות (באזורים ספציפיים בשכונות ג' וד' בבאר שבע)​, בהיקף של 6 שעות שבועיות בממוצע (סה"כ: 200 שעות בשנה), הכוללות בין היתר:

הדרכת חוג באחד מהנושאים הבאים שהסטודנט/ית ירצה/תרצה לפעול בו ויאושר ע"י התוכנית:
סיוע בלימודים/ מיצוי ​זכויות/ ספורט/ סיירת קשישים/ תיאטרון קהילתי/ יצירה/ אחר.

"אימו​ץ משפחה" – חונכות אישית של משפחה מהשכונה.

​ פעילויות מגוונות: סמינר פתיחת שנה בן יומיים, ערבי הדרכה, ישיבות שכונה, אירועים קהילתיים,
פעילות קיץ בת 4 ימים ועוד.

התוכנ​ית מעניקה מלגה בסך:

18,000 ₪ למתגוררים בשכונות סנהדרין/תלמוד.

15,000  למתגוררים בשכונות בר גיורא, רוטנברג או קלישר.

1,000 ₪ נוספים בגין פעילות קיץ בת 4 ימים שתתקיים ב-8/2023.

תחילת הפעילות – 10/2022

סיום הפעילות – 6/2023

פעילות קיץ – 8/2023​

ההרשמה לתוכנית מיועדת לסטודנטים הלומדים בקמפוס באר-שבע ש​ל אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בואו להשתייך. להתחבר. להשפיע.

המלגות ניתנות בשיתוף מפעל הפיס ובהתאם לכללים הנדרשים על פיו.
לוגו מפעל הפיס