​​​​​​​​​​​​​מאגרי מידע עיקריים

ביבליוגרפיה ש​ל הס​פר העברי ר"ל-תש"כ

מאגר ביבליוגרפי לאומי של ישראל הכולל רישום ותיאור מפורט של ספרות העם היהודי בעברית. הביבליוגרפיה כוללת את מרבית הספרים, החוב​רות וכתבי העת שנדפסו בעברית, יידיש, לדינו, ערבית יהודית ובלשונות יהודיות אחרות שנמצאים באוספים במד​ינת ישראל ומחוצה לה, שנדפסו מראשית הדפוס העברי (בערך בשנה 1460) עד 1960. הביבליוגרפיה כוללת גם ביוגרפיה קצרה על כלל היוצרים אשר פעלו בספרות ישראל, כולל מחברים, מתרגמים וכו'.

מפתח חיפה​​ למאמרים בעברית

​המפתח מכיל הפניות למאמרים בשפה העברית מתוך כתבי עת, קבצים ומבחר מאמרים מעיתונות יומית.

JSTOR

מאגר מידע רב-תחומי בטקסט מלא המכסה מגוון רחב של נושאים ומספק גישה לאלפי כתבי עת אקדמיים בתחומים שונים. המאגר ברובו אינו מכסה מחקרים משלוש-ארבע השנים האחרונות.

רמ​ב"י

מאגר מידע המכיל מאמרים בתחומים השונים של מדעי היהדות ושל חקר ארץ ישראל ומדינת ישראל.

  

מאגרים משלימים

Literature Resource Center (Gale)

מאגר ספרות מקוון המכיל מאמרים בטקסט מלא מכתבי עת ומגזינים אקדמאיים בשילוב עם מסות, סקירות על פי יצירה או נושא, יצירה בטקסט מלא, ביוגרפיות ועוד המספקות מידע על כותבים, יצירותיהם וזרמים ספרותיים.

Essay and General Literature Index (EBSCO)

מאגר מידע המצטט רשומות הנמצאות באוספי מאמרים ועבודות שונות אשר פורסמו בארצות הברית, בריטניה וקנדה. המאגר מכסה את מדעי הרוח וכן את מדעי החברה.

MLA (EBSCO)

מאגר ביבליוגרפי עם גישה לטקסט מלא בנושאי ספרות, שפה, בלשנות, פולקלור, סרטים, ביקורות ספרות,  תיאוריות ספרותיות ועוד. כולל רישומים של רטוריקה והלחנה, היסטוריה, תיאוריה ותרגול של הוראת השפה והספרות.

Academic OneFile (Gale)

מאגר מידע הכולל מאמרים מכתבי עת אקדמיים בתחומי מחקר שונים.

Academic Search Complete (EBSCO)

מאגר מידע רב תחומי מקיף עם גישה רחבה לטקסט מלא.

Muse

מקור מקוון של כתבי עת אקדמאיים בטקסט מלא מאוניברסיטאות מובילות ברחבי העולם, עם למעלה מ120 מפרסמים.  

 

מקורות ראשוניים

הארכיונים ​לספרות עברית

ארכיוניהם של כמה מן החשובים שביוצרים בספרות ותרבות יהודית וישראלית, ביניהם עמוס עוז, אהרן אפלפלד, רות אלמוג, דוד אבידן ועוד. הארכיון מכיל את היצירות שעיצבו את דמות של "הישראלי החדש" יחד עם תיעוד עשיר ומגוון של תהליכי היצירה וההתקבלות של יצירות אלה ושל המחקר הענף שבא בעקבותיהן. בארכיונים קיימים ספרים מכל המהדורות ובכל השפות אליהן תורגמו; עבודות מחקר ומאמרים העוסקים ביוצרים וביצירות; כתבות וראיונות בעיתונות הכתובה, בטלוויזיה וברדיו בשפות שונות; תמונות וסרטים ;תכתובת ענפה ועוד.

בית אריאלה (המפתח לעיתונות היומית בעברית)

מפתח לעיתונות יומית בשפה העברית החל מ- 1993 ואילך. המפתוח נעשה מהעיתונים: "ידיעות אחרונות", "הארץ", "מעריב", "יתד נאמן", "הצופה" ו"העיר" (עד 2008 בלבד). קיים גם מפתוח של עיתונים ישנים: "על המשמר", "דבר" ו"חדשות".

עיתונות עברית היסט​ורית (הספרייה הלאומית)

מאגר עיתונות עברית היסטורית של הספרייה הלאומית. המאגר כולל 6 עיתונים מרכזיים:

"הלבנון", "המגיד", "חבצלת", "הצפירה", "המליץ" ו- "הצבי/האור/השקפה". לכל עיתון מפתח תאריכים לפי לוח אזרחי ולפי לוח עברי, וכן לפי מספרי כרך וחוברת.

 

ספרים אלקטרוניים

כותר

מאגנס

פרויקט​ בן יהודה

מאגר יצירה עברית המתחלק לשירה ודרמה, פרוזה, מאמרים, עיון ומסות, זיכרונות, יומנים ומכתבים ותרגום.

 

מילונים ואנציקלופדיות

  PN 41.E53

אנציקלופדיה לספרות ישראלית וכללית / בעריכת ברוך קרופניק.

  PJ 5014.L48 2014

לקסיקון הקשרים לסופרים ישראלים /עורכים: זיסי סתוי, יגאל שוורץ ; עורכי משנה: יעל דקל, ערן צלגוב.

GR 67.T52 1966

Motif-index of folk-literature :a classification of narrative elements in folktales, ballads, myths, fables, mediaeval romances, exempla, fabliaux, jest-books, and local legends

 

אתרים מרחבי הרשת

לקסיקון הספרות העברית החדשה 

​לקסיקון ביו־ביבליוגרא​פי של הספרות העברית החדשה​