דוד טלשיר
תש"ה–תשע"ז, 1944–2017
  talshir.jpg

פרופ' דוד טלשיר – דודיק בפי חבריו ועמיתיו – לימד במחלקה משנת תשנ"ד. כמגוון התחומים שחקר כן מגוון התחומים שלימד: לשון המקרא, ובעיקר העברית המקראית המאוחרת, לשון מגילות מדבר יהודה, לשון חז"ל, העברית בתקופת התחייה, הארמית לרבדיה ולניביה ומילונות שמית. כמו כן נודע כחוקר מובהק של לשון הרֵאליה: שמות בעלי חיים, צמחים, אנשים, מקומות וחפצים. רוב פרסומיו הנוגעים לראליה רוכזו בקובץ מאמריו "שמות חיים" שיצא לאור בהוצאת מוסד ביאליק בתשע"ב, ועליהם יש להוסיף את עבודת הדוקטור שלו "שמות בעלי החיים בתרגום הארמי של השומרונים" (ירושלים תשמ"א). את מרצו שיקע גם באקדמיה ללשון העברית: במילון ההיסטורי (עד תשנ"ז), במערכת של כתב העת "לשוננו לעם" ("העברית") ובוועדות מינוח שונות.
בדודיק התמזגו ידענות ולמדנות עמוקות עם נדיבות ויושר חסר פשרות. בצניעותו הרבה לא הבחין בין חדרו הפרטי, מסדרונות האוניברסיטה, כיתות לימוד, לשכות וחדרי ישיבות – בכל מקום היו אורחותיו אורחות שלום ומדע, ולא נבדל דוד טלשיר החוקר והמרצה מדוד טלשיר האדם ואיש המשפחה, בן זוגה של צפורה (ציפי) טלשיר ז"ל מן המחלקה למקרא, ארכיאולוגיה והמזרח הקדום ואביהם של גייל, יעוז, נמרוד ולוטן.
לא יישכח זכרו.
 
דודיק וציפי.jpg 
 
דודיק.jpg 
 
 
יום הולדת שבעים לדוד טלשיר.jpg
מסיבת יום הולדתו השבעים של דודיק בגן הבוטני של גבעת רם בירושלים. מימין: אלישע קימרון, שרה קימרון, מירי בר־זיו לוי, פנינה שוקרון־נגר, דוד טלשיר, כריסטיאן שטאדל, רוני הנקין, אורי מור.
 
דוד טלשיר פרסומים עיקריים Selected Publications.pdfדוד טלשיר, רשימת פרסומים נבחרים