סטודנט: גיא פלח
שם המנחה: פרופ' חן אבין
המחלקה להנדסת מערכות תקשורת

proj4.jpg

 Can bus​ הוא בין ממשקי ה-vehicle bus הנפוצים ברכבים. זאת בזכות שיטת הגישה לערוץ, הטווח הפשוט, עמידות בפני הפרעות ותמיכה בבקרי משובצים. 

לרכבים נוספו מערכות בקרה, ומנגנונים מכאניים הוחלפו במנגנונים משובצים, המשתפים מידע באמצעות פרוטוקול ה- Can bus. 
לצד מערכות הבקרה נוספו גם יישומי נסיעה אוטונומית, כמו זיהוי חריגה מנתיב ובלימות חירום, המקושרים הן לרשתות ה-Can bus והן לחיישני תפיסת מרחב, כגון מצלמות ורדארים. 

בפרויקט זה נציע ארגון מחדש של שיטת התקשורת ברכב. 

השיטה החדשה תתבסס על רחשי התעשייה, לפיהם טופולוגיית הרשת תעבור מרשת ריכוזית (מחשב מרכזי אשר רשתות ה-Can bus מתחברות אליו) לרשת מבוזרת ויעשה שימוש ב- Automotive Ethernet כ-Backbone המאחד את רשתות ה-Can bus. 
נציע שימוש בשיטות סנכרון וניהול תעבורה בשכבה השנייה לפי מודל ה- OSI על מנת להתאים את ממשק ה-Ethernet ליישומי הרכב בהם הוא צריך לתמוך.  

כמקרה פרטי נטמיע את שיטת התקשורת ברכב ה-FSAE של קבוצת המרוץ BGR, תוך התנסות בתהליכי ייצור ואינטגרציה יחד עם סטודנטים נוספים מהפקולטה להנדסה. 
כחלק מהטמעת שיטת התקשורת ברכב המרוץ, נרצה להתאים את הפתרון עבור המערכות הבאות: 
1. Drive-by-wire 
2.  Traction control 
3.  ADS – Automated driving system 
4.  HMI – Human Machine Interface 

​​​סטודנטים:פטריסיה כף, שי גולדשמיט

​שם המנחה: פרופ' חן אבין

המחלקה להנדסת מערכות תקשורת

לעיתים קרובות סטודנטים מוצאים את עצמם מחפשים מוצר כלשהו שככל הנראה השימוש בו יהיה לעיתים רחוקות ‏(למשל מברגה חשמלית), כלומר לאחר תקופת שימוש קצרה בו הוא יימצא רוב שאר הזמן ללא שימוש. עלות של מוצר כזה עלולה להיות גבוהה מה שגורם להקטנת יחס עלות-תועלת. 
מטרת הפרויקט היא לתת את האפשרות לאלה שכבר נמצא אצלם מוצר כלשהו ללא שימוש תדיר, ‏לחלוק עם אוכלוסייה שכן רוצה להשתמש במוצר באותו הזמן ובכך להקל עליה מבחינה פיננסית. כמו כן, הבעלים של המוצר יוכל בצורה זו להימנע מאגירת ציוד מיותר ללא שימוש. 

באופן מעשי בפרויקט זה הקמנו מערכת המשלבת אפליקציה למכשיר סלולרי מבוסס אנדרואיד לשיתוף מוצרים שונים בין סטודנטים עם חוזה חכם אשר רץ על רשת הבלוקצ'יין ואחראי על ניהול הכסף הווירטואלי. 

מרכיבי המערכת העיקריים: 
 חוזה חכם לניהול כסף וירטואלי על גבי רשת הבלוקצ'יין שלEthereum . 
 שרת ובסיס נתונים (המאוחסנים על ענן). 
 אפליקציה למכשירי אנדרואיד.