​​התכנית להנדסת תוכנה היא תכנית משותפת למחלקה להנדסת מערכות מידע והמחלקה למדעי המחשב.

תכנית הלימודים בהנדסת תוכנה משלבת הכשרה מדעית עמוקה עם לימוד ממוקד של שיטות עכשוויות בבניית מערכות תוכנה גדולות והתנסות מעשית ביישומי תוכנה מורכבים.

בתוכנית זו יוכשרו התלמידים בתחומים של מדעי המחשב, מערכות מידע, הנדסת תוכנה, הנדסת מחשבים והנדסת מערכות תקשורת. תחומים אלה יסייעו לתלמידים להשתלב בתעשיית התוכנה והמחשבים מצד אחד, ולהמשיך בלימודים לתארים מתקדמים מצד אחר. לבוגרי התוכנית יוקנה רקע מעמיק באלגוריתמיקה, שפות תכנות, מבנה מחשבים, ניתוח מערכות, בסיסי נתונים, בינה מלאכותית, רשתות מחשבים, אבטחת מחשבים ועוד.

גולת הכותרת של התוכנית היא הפרויקט ההנדסי שמתבצע בשנה הרביעית במסגרת כנס הפרויקטים בשיתוף פעולה עם חברות הי-טק ומכשיר את הסטודנטים בביצוע פרויקט בסטנדרט ובאיכות גבוהים ביותר. את הפרויקטים השונים אשר פותחו והוצגו ניתן לראות תחת לשונית "פרויקטי גמר שנה ד'".

כיצד שונה התכנית להנדסת תוכנה מהמחלקה למדעי המחשב (תחת הפקולטה למדעי הטבע) ומהמחלקה למערכות תוכנה ומידע (תחת הפקולטה למדעי ההנדסה)?

התכנית להנדסת תוכנה כוללת את כל קורסי הליבה של מדעי המחשב ובנוסף מתעמקת בנושאי ליבה של הנדסת תוכנה כגון בסיסי נתונים, ממשקי אדם מחשב, אבטחת מערכות תוכנה וכו'. בוגרי התכנית מקבלים תואר מהנדס תוכנה (4 שנתי)

תכנית הלימודים במחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע מכשירה את בוגריה בידע באיסוף, אחסון, אחזור והגנה על מידע. כיום כל ארגון אוסף כמויות מידע עצומות על מוצרים, לקוחות, עובדים, ותהליכים עסקיים. לפיכך לכל ארגון ישנה מערכת מידע משמעותית הדורשת פיתוח ותחזוק. בוגרי התכנית מקבלים תואר מהנדס מערכות מידע (4 שנתי)

הלימודים במחלקה למדעי המחשב מקנים לסטודנטים כלים לחשיבה אנליטית, ידע והבנה בדרכי הפעולה של מחשבים והשימוש בהם, אלגוריתמיקה, מבני מחשב, מערכות ופיתוח וכן ניסיון מעשי בתכנון ובנייה של מערכות תוכנה. בוגרי התוכנית מקבלים תואר ראשון במדעי המחשב (3 שנתי)