01 נוב' 2018

פרופ' אדריאן שטרן מהיחידה להנדסת אלקטרואופטיקה ופוטוניקה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב  מונה כעמית כבוד באגודת האופטיקה הבינלאומית. חברות מסוג זה היא אקסקלוסיבית ורק פחות מ-10% מהחברים באגודה אשר פעלו וקידמו את מדע האופטיקה והפוטוניקה באופן משמעותי הראוי להערכה, נבחרים להתכבד בה.

"אדריאן נבחר בגין עבודתו החלוצית ביישום תורת החישה הדחוסה אופטית, ועל תרומה משמעותית בתחום רכישת התמונה התלת-ממדית וויזואליזציה" כך לפי כתב ההנמקה.

פרופ' אדריאן שטרן

אדריאן סיים בהצלחה את שלושת התארים שלו באוניברסיטת בן-גוריון ואת הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת קונטיקט. כיום הוא ראש היחידה להנדסת אלקטרואופטיקה ופוטוניקה המאפשרת לימודים לתארים מתקדמים. בין תחומי המחקר שלו: חישה אופטית חישובית, דימות תלת-ממד, הולוגרפיה דיגיטלית והצפנת תמונה. בנוסף לחברותו ב-OSA, הוא עמית כבוד באגודה הבינלאומית לאופטיקה ולפוטוניקה (SPIE).

היחידה להנדסת אלקטרואופטיקה ופוטוניקה

פעילות המחקר והפיתוח בתחומי האלקטרואופטיקה והפוטוניקה התגברה בשנים האחרונות עם צמיחת הטכנולוגיות על מגוון רחב של צרכי החיים – מתקשורת, דימות וצילום לצרכי תעשייתיים וביתיים, המשך במערכות חישה מרחוק וכלה ביישומים אופטיים רפואיים. טכנולוגיות אלה מהוות חלק מפעילות הפיתוח בתעשייה בארץ ובעולם. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציעה תארים מתקדמים בתחום והיא פתוחה לבוגרי הפקולטה למדעי ההנדסה או הטבע. ביחידה ניתן להתמחות בתחומים רבים וביניהם: מערכות דימות ועיבוד תמונה, אופטיקה ביו-רפואית, אופטיקה קוונטית, ננו-פוטוניקה, תקשורת אופטית, התקנים אופטו-אלקטרוניים וכדומה.

אגודת האופטיקה (The Optical Society)

הוקמה בשנת 1916 בשם Optical Society of America (OSA) והיא הארגון המוביל בתחומי האופטיקה והפוטוניקה שמטרתה לקדם את המדע והטכנולוגיה. קהילה זו מאגדת חוקרים, מהנדסים, יזמים ועוד מכל רחבי העולם. הקהילה מספקת מידע איכותי ומעורר השראה בנוגע להישגים במחקר אודות האופטיקה, דרך פרסומים, פגישות ותכניות חברים המתקיימות באופן קבוע. מאז שהאגודה הוקמה, 37 מחבריה זכו בפרס נובל.