​​1. בחירת בית-ספר של אוכלוסיות מיעוט ממעמד-ביניים: בחירת הורים פלסטיניים-ערבים בישראל

מחקר זה מתכתב עם מחקרים דומים שעוסקים באופן בו הורים ממעמד ביניים מאוכלוסיות מיעוט בוחרים בתי-ספר עבור ילדיהם. הוא מתבסס על שתי תופעות שהתפתחו בעשורים האחרונים בקרב האוכלוסייה הפלסטינית-ערבית בישראל: היווצרות (מחדש) של מעמד ביניים וההגירה ליישובי​ם יהודיים.

Picture1.pngהמחקר נעשה במימון הקרן הלאומית למדע.

2. פדגוגיה רלוונטית תרבות במערכת החינוך הערבית בישראל

​מחקר זה מבקש להתחקות אחר המאפיינים של פדגוגיה רלוונטית תרבות במסגרת מערכת החינוך הערבית בישראל. גוף ידע נרחב עוסק בתרומתה של פדגוגיה רלוונטית תרבות בקידום אוכלוסיות מיעוט מוחלשות ובהעצמת תלמידים ותלמידות הנמצאים בשולי ההגמוניה החברתית. מערכת החינוך הערבית בישראל מהווה תופעה יוצאת דופן בעולם בהיותה מערכת נפרדת לאוכלוסיית מיעוט, המתנהלת בשפת המיעוט ואשר ההוראה בה מתבצעת ע"י מורות ומורים מקרב אוכלוסייה זו. לצד ייחודיות זו, מערכת החינוך הערבית בישראל מנווטת על-ידי פקידים ומנהלים בכירים המגיעים מתרבות הרוב היהודית, אשר מכתיבים את תוכניות הלימוד ואת דרכי ההוראה. במציאות זאת, כמעט ולא נצבר ידע על פדגוגיה רלוונטית תרבות הנוגעת לחברה הערבית-פלסטינית בישראל. מטרתו של מחקר זה הוא לבחון מופעים של פדגוגיה רלוונטית תרבות המתקיימים בהקשר מקומי זה ולהציע פרקטיקות שניתנות לאימוץ בבתי-ספר ובתוכניות להכשרת מורים.
Ministry_of_Education.svgchannels4_profile.jpgהמחקר נעשה בשיתוף עם לשכת המדען הראשי, משרד החינוך.
3. חינוך-כיתה מו​דע עוני והדרה: פרקטיקות חינוכיות לעבודת מחנכות עם נוער במצבי סיכון והדרה חברתית​
 
פרויקט זה חוקר ומפתח שיח ופרקטיקות של מחנכות אשר עובדות עם נוער החי בעוני והדרה חברתית וזאת באמצעות שותפות עם רשת "בתי הספר האתגריים" של מכון ברנקו וייס. בבסיס הפרויקט, מחקר פעולה משתף בשני תיכונים אשר פועלים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית.  
העבודה המשותפת במסגרת זו מאפשרת: (1) זיהוי ומיפוי תפיסות, שיח ופרקטיקות של מחנכות כיתה שעובדות עם נוער במצבי סיכון והדרה חברתית; ו-(2) פיתוח משותף של פרדיגמה חינוכית מודעת עוני והדרה חברתית, וכן המשגות וטיוב פרקטיקות חינוכיות התומכות בה.

המחקר מובל במשותף עם פרופ' מיכל קרומר נבו ובשיתוף הגופים הבאים:
1.png2.png3.png