​​חישה מרחוק בתחום המיקרוגל, עושה שימוש בקרינת מיקרו באורכי גל של בערך מס"מ ועד עשרות ס"מ ומאפשרת תצפיות בכל תנאי מזג האוויר ללא מגבלות של עננים או גשם ואינה מסתמכת על קרינת השמש ולכן, יכול להיעשות בה שימוש ביום או בלילה. זהו יתרון אשר לא קיים במערכות חישה מרחוק בתחום הנראה או האינפרא אדום. בנוסף, חישה מרחוק בתחום המיקרוגל מעניקה מידע ייחודי לדוגמא על רוח ים וכיווני הגל, וגם מאפיינים תת-קרקעיים בסביבות צחיחות.

במכ"מ בעל מפתח סינטטי SAR-Synthetic aperture radar), microwave scatterometers, radar altimeters) וכו', נעשה שימוש במעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מספר מחקרים מפיקים תועלת ממאפיינים אלו כולל שילוב של מיקרוגל וכלים אופטיים והיפרספקטרליים בחקלאות מדייקת, חישה של תת הקרקע, מציאת תכולת רטיבות בקרקע ועוד.

מכ"מ בתחום המיקרוגל מהווה כלי יעיל לחישה מרחוק כיוון שהוא אינו מושפע מכיסוי עננים, הפרעות אטמוספריות או תאורת השמש (בהיותו מערכת אקטיבית שמאירה בעצמה את האזור) ולכן ניתן להשתמש בו ביום, בלילה ובכל עונות השנה. כמו כן, חדירותו לתוך חופת הצומח הינה עמוקה יותר מאשר זו של אורכי גל באמצעים אופטיים. תכונה זו מהווה יתרון נוסף של מכ"מ על פני אמצעים אופטיים בהפקת מידע על מבנה הצומח. ​

שימוש במכ"מ להערכת פרמטרים של צמחייה מבוסס על העובדה שפיזור והנחתה של קרינת המכ"מ על ידי תווך צמחי מתרחשים בהתאם לתדר בו פועל המכ"מ, כלומר מהו גודל של האלמנטים המפזרים ביחס לאורך גל של המכ"מ. מכאן, חשיבות רבה לאורך גל בו פועל המכ"מ.

שימוש בכלי חישה מרחוק בתחום המכ"מ למטרות מיפוי הצמחייה התקדם ממחקר בקנה מידה נקודתי מקומי לקנה מידה אזורי. הרעיון הבסיסי העומד מאחורי זה הוא היכולת להפיק נתונים בכל תנאי מזג האוויר תוך פרק זמן מינימאלי.