בשנים האחרונות עולה הצורך בשימוש ובפיתוח של תרופות ביולוגיות שונות לאור אתגרים חדשים בעולם הרפואה, כמו עמידות לאנטיביוטיקה ורעילות של תרופות כימותרפיות שונות.
במעבדה שלנו אנו עוסקים ביצירת חומרים שמקורם ביולוגי, אך משלבים בתוכם אלמנטיים סינתטיים. המחקר שלנו מתמקד בהנדסת חיידקים שישמשו כבתי חרושת ליצירת אותם חומרים מתקדמים כדי לאפשר ולקצר את תהליך הייצור של תרופות ביולוגיות חדשות, בעלות תכונות משופרות, שלא קיימות בטבע.
עולם הפארמה מחכה לי
שילוב חומרים סינטטיים בחלבונים הוא תהליך מורכב, שיש כמה שיטות לעשותו, לכל אחת מהן יתרונות, אך גם חסרונות בולטים. במחקר שלנו, אנחנו לוקחים את אחת השיטות הטובות ביותר לביצוע המשימה הזו, שהחיסרון העיקרי בה הוא משך הזמן שנדרש עבורה, בשאיפה לייעל את התהליך. במידה ונצליח, קיצור משמעותי של משך זמן היצירה של חומרים סינטטיים שונים יאפשר התקדמות מהירה יותר, יפתח דלתות לעשרות מחקרים חדשים בתחום ויקדם אותנו צעד משמעותי נוסף לקראת מגוון של תרופות ביולוגיות לבעיות שונות.
לחקור בהנדסה בבן-גוריון
אני עושה תואר שני במעבדה של ד"ר מירה עמירם, שתמיד מעודדת אותנו לחשוב באופן עצמאי, לבצע את הכול על הצד הטוב ביותר, וללמוד גם (ואולי אפילו בעיקר) מכישלונות. הידיעה שיש מי שעוזר ותומך, אבל גם מאפשר עצמאות, בשילוב האהבה לתחום המחקר הביולוגי- הם שהביאו אותי לפה.
בנוסף לכל אלו, אני מתנדבת כבר שנה שלישית בארגון מהנדסים ללא גבולות ישראל, שמבקש למצוא פתרונות הנדסיים שונים שיכולים לסייע ולפתח קהילות בארץ ובעולם, תוך שימת דגש על פיתוח ירוק ובר-קיימא. כיום אני מרכזת את הפעילות של סניף בן-גוריון וזוכה לעבוד עם סטודנטים להנדסה מכל מחלקות הפקולטה. הפעילות בסניף מעניקה משמעות נוספת לתקופת הלימודים ומאפשרת לכל אחד מחברי הסניף להשתמש בכלים שאנחנו רוכשים באוניברסיטה לטובת עשייה חיובית ומקדמת.