19 מרץ 2018

ביום שני 12.3 התקיימו מספר הרצאות עבור תושבי אופקים במסגרת המיזם "מרחיבים אופקים".

החלטנו להתחיל סמסטר בצורה ייחודית בשונה מהמפגשים הרגילים מסמסטר א' שרובם התקיימו בחוסן באופקים. הפעם פתחנו את הסמסטר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב על מנת להעצים את תחושת השייכות לאוניברסיטה והגאווה למיזם "מרחיבים אופקים".

נסענו ברכבת עד תחנת האוניברסיטה וארוחת צהריים משותפת בבית הסטודנט מסעדת  "כפיות" תחושה סטיודיאנטיאלית מעצימה.

התוכן הלימודי היה עם פרופסור חיים וייס בנושא ספרות עברית על בר כוכבא ושבירת מיתוסים "איש היה בישראל בר כוכבא שמו.." הרצאה שגילו בה עניין רב המשתתפות והמשתתפים מהחוסן היות ועוררה תהיות על שכתוב ההיסטוריה.

הרצאה שנייה התקיימה בבית ספר לרפואה על ידי  פרופסור איה בידרמן ממדעי הבריאות איה שוחחה עם המתנדבים על רפואת משפחה ורפואה מונעת. כמו כן על חיבורים קהילתיים בין צוותים רפואיים לתושבים.

יום זה היה משמעותי מאוד עבור המתנדבים וקיבלנו משובים רבים וטובים.

בית מדרש

בית מדרש 3

בית מדרש

תודות:

לאוניברסיטת בן-גוריון על השותפות, החזקות והאמונה בצדקת הדרך.

דר' אמיר בנבג'י מנהל תכנית אופ"ק בבן-גוריון על האמון והשותפות המלאה תוך תיקווה להמשך בשנה הבאה.

מיטב גרינפלד על הלוגיסטיקה, התיאומים והאכפתיות לאורך כל השנה.

לדוקטורנטית שירי לוינס שלא נחה לרגע. תומכת, עוזרת, מתאמת ומלווה את התכנית באופקים.

ליעל רכוב מקרן אלפ"א על השותפות, הייעוץ הליווי הצמוד, המנטורינג והאכפתיות יוצאת הדופן.

לדורון רובין מדרבן ודוחף להתפתחות, מוביל עם החוסן בית מדרש חברתי ולשותפות 2000 על מימון ההזנה.

לחברי שמעון אדרי, אליהו שלי ואיריס אדרי שמנהלים איתי את החוסן ולא נחים לרגע..

תודה לכולכם על האמון לעוד  ימים מלאי תיקווה, הצלחות וערבות הדדית

יהלומה זכות, אופקים