תכנית "חדשנות במגזר הציבורי"​
 
תכנית יוקרתית לגיבוש ויצירת פרויקטים פורצי דרך שיובילו לשיפור השירות המקוון במגזר הציבורי בישראל. התכנית, נושאת פרסי Google בשווי אלפי שקלים לכל משתתף, לסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
 
מטרת הפרויקט
התכנית "חדשנות במגזר הציבורי" נוצרה מתוך מטרה להוביל לגיבוש רעיונות למיזמים טכנולוגיים חדשניים אשר יובילו לשיפור השירות המקוון תוך דגש על המגזר הציבורי בישראל. בכך תתאפשר תרומה לאזרחים המשתמשים בשירותים אלו.
 
שותפים
התכנית נוצרה בשיתוף בין חברת Google ישראל ואונ' בן-גוריון בנגב ומנוהלת על ידי מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר.
 
רשאים להשתתף
תלמידי כל התארים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב הלומדים במחלקות הבאות : פוליטיקה וממשל, מנהל ציבורי, מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, הנדסת מערכות מידע, הנדסת מערכות תקשורת, הנדסת תעשייה וניהול, כלכלה וניהול.
על מנת לקחת חלק בפרויקט יש לשלוח לא יאוחר מתאריך 29/9/2014 קורות חיים לדוא"ל shavityo@bgu.ac.il . בהמשך תתקיים עם מנהל הפרויקט שיחה טלפונית ראשונית.
 
תהליך הפעילות
הפרויקט ימשך 4 חודשים ויחל בחודש נוב' 2014.  הסטודנטים שייקחו חלק בתכנית יתגבשו בצוותים בין-תחומיים בני 3 סטודנטים. כל צוות יבצע עבודת חקר יישומית הכוללת ראיונות, איסוף מידע וכיו"ב, יזהה בעיות / אתגרים הדורשים מענה, יגבש תכנית פעולה למתן מענה טכנולוגי לבעיה הנבחרת ויציג את הפרויקט שלו בפני גורמים רלוונטיים.
כל צוות יבחר בתחום המעניין אותו מתוך האפשרויות של צוותי היישום של "ישראל דיגיטלית" ובינהם החינוך, הבריאות, הרווחה והשירותים החברתיים והכלכלה (בדגש על עסקים קטנים ובינוניים( , כמו כן, ניתן לבחור בנושא השלטון המקומי בדגש על עיריית ב"ש"
 
סיוע למשתתפים
חברת Google ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב יעמידו לרשות המשתתפים כלי סיוע מגוונים לקידום פעילותם וביניהן שני מנחים לכל קבוצה שיספקו סיוע אקדמי ומקצועי, יועצים, קישור לגורמים בכירים בארגונים ממשלתיים וכיו"ב.
 
מחויבויות הסטודנטים
על הסטודנטים המשתתפים בפרויקט יהיה להשתתף במשך כל תקופת הפרויקט בפעילויות, להגיש עבודת הסיכום ולהציגה בפני השופטים ולקחת חלק בלפחות 80% מהמפגשים הקבוצתיים (בכלל זה גם מפגשים עם גורמי חוץ) ובכל המפגשים שמוגדרים כמפגשי חובה.
 
פרסים לסטודנטים משתתפי הפרויקט
18 סטודנטים יבחרו לתכנית על ידי מנהל הפרויקט וועדת ההיגוי מבין כלל המועמדים. כל הסטודנטים שייקחו חלק בקבוצות הפרויקט יקבלו פרס שגובהו יקבע על פי רמת עבודתה של הקבוצה בה לקח חלק הסטודנט, דבר שיקבע על ידי ועדת השיפוט. היקף הפרסים יהיה :
·        מקום ראשון –              5500 ₪ (לכל סטודנט), סה"כ 3 סטודנטים
·        מקום שני –                 3500 ₪ (לכל סטודנט), סה"כ 3 סטודנטים
·        הקבוצות האחרות –     2500 ₪ (לכל סטודנט), סה"כ 12 סטודנטים
 
היקף הפרסים המוצג ינתן לכל אחד מהסטודנטים ובלבד שעמד בכל הדרישות שהוצגו בסעיף "מחויבויות הסטודנטים". משתתפים שלא יעמדו בדרישות אלו (למעט מקרים חריגים כדוגמת מילואים, אשפוז, אירוע משפחתי של קרוב מדרגה ראשונה וכיו"ב) לא יזכו לקבל את הפרס ופעילותם בפרויקט תופסק לאלתר.
 

בכל שאלה הנכם מוזמנים לפנות ליוסי שביט, מנהל הפרויקט בטלפון נייד 054-6980353, או באמצעות דוא"ל shavityo@bgu.ac.il.

 

 לתמונות מפרויקט "חדשנות במגזר הציבורי", לחץ כאן​.


 

 

 

בשיתוף עם:  

            ​brandsite_c.png