21 מאי 2020

המשרד להוגנות מגדרית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב יעניק השנה את פרס בנדיט ל-25 המועמדות המצטיינות ביותר שיירשמו ללימודים לתואר ראשון ו​יחלו את לימודיהן בשנת תשפ"א במקצועות ההייטק במחלקות:

» הנדסת חשמל ומחשבים

»​ הנדסת מחשבים

»​ הנדסת מערכות תקשורת

»​ הנדסת תוכנה

גובה הפרס יעמוד על 4,000 ₪ לכל מועמדת מצטיינת.

​​​​סטודנטית במחלקה להנדסת מערכות תקשורת

ד"ר הילה רימר, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית מספרת: "בהתאם לקו שמובילה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב של מצוינות אקדמית לצד אחריות חברתית, החזון שלנו הוא מצוינות אקדמית באמצעות איזון מגדרי. איזון מגדרי הוא חשוב משיקולים של צדק חברתי וגם משיקולי מצוינות. הוא מאפשר דפוסי חשיבה שונים ולכן מעודד יצירתיות, חדשנות ומשפר פתרון בעיות.

מחקרים מראים שארגונים מאוזנים מגדרית מצליחים יותר מאלו שאינם מאוזנים מגדרית. המלגה הייחודית לנשים מצוינות שמעוניינות בלימודי היי-טק הוא מהלך אחד מני רבים להעלאת שיעור הנשים בתחומים בהם קיים תת ייצוג לנשים, בדרך לחברה שוויונית והוגנת."

​המתקבלות לאוניברסיטה למחלקות הנ"ל תדורגנה עפ"י סכם ההנדסה ההגבוה ביותר בכל מחלקה לאחר קבלת תוצאות מועד אביב של הבחינה הפסיכומטרית. כיוון שלכל מחלקה יש מכסה מוגבלת, תהיינה עדיפות למקדימות להירשם ולהתקבל.

מידע נוסף על הקריטריונים לקבלת הפרס »

למידע נוסף על פרסי כניסה למצטיינים ועל תוכניות המצטיינים של האוניברסיטה »​